Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vozíčkář (96) si vyrazil po dálnici

dálnice
dálnice  (Autor: David Malík)
Autor: kad, INT - 
25. července 2008
10:17

Neuvěřitelné! Jel po dálnici směrem na Berlín patnáctikilometrovou rychlostí. Důchodce hazardoval se životem. Proč? Policie byla šokovaná. Tohle ještě neviděli. Stařec navíc porušil předpis. Nejnižší povolená rychlost je 60 km/h.

Ludwig M. žije v domě důchodců, kousek od Berlína. V poledne jel čtyři a půl kilometru na vozíčku do květinářství. Dědoušek sháněl několik kytiček, pak se chtěl stejnou cestou vrátit domů.

Na cestě však udělal chybu. Stařec špatně odbočil na křižovatce a mířil přímo na berlínskou dálnici. Důchodce si z toho příliš těžkou hlavu nedělal. Všiml si ukazatele a zjistil, že i touto cestou se může dostat do domova důchodců. Rozhodl se tedy pokračovat dál. Zastavila ho až policie.

Policista se sklonil nad Ludwiga (96), evidentně nemohl uvěřit vlastním očím. Důchodce jel na svém elektrickém vozíčku rychlostí 15 kilometrů za hodinu po dálnici. Takový hazard se životem.

Policisté odvezli starého muže do domova důchodců autem. Přestože je v  Německu nejnižší povolená rychlost na dálnici je v 60 kilometrů za hodinu, nedostal důchodce žádnou pokutu.