Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (9) postřelil spolužačku: Amina (8) bojuje o život

Devítiletý chlapec přinesl do školy zbraň, která omylem vystřelila a zranila jeho osmiletou spolužačku
 (Autor: čtk)
Autor: Ladislav Leimer, zunk - 
25. února 2012
05:00

V oranžové vězeňské uniformě, kterou nosí ti nejhorší vrazi a násilníci, se devítiletý chlapec třese jako osika. Před soudem čelí obvinění, že ve škole postřelil spolužačku Aminu Kocer-Bowman (8). Do třídy v americkém Bremertonu totiž v aktovce přinesl zbraň, které mu vypadla na lavici a vystřelila. Dívka teď bojuje v nemocnici o život…

Podle spolužáků se chlapec před pár dny chlubil, že do školy přinese tátovu zbraň a uteče s ní. Ve třídě před koncem hodiny ale chlapci zbraň ráže 45 vypadla z aktovky na lavici a vypálila.

Střela zasáhla do břicha malou Aminu, která byla s vážným zraněním vnitřních orgánů převezena do nemocnice. Podle soudu ve Washingtonu, kde je chlapec obviněn, mohou být děti ve věku 8 až 12 let za čin souzeny, pokud se soud rozhodne, že dítě chápe podstatu svého činu.

Detektivové se domnívají, že celý incident byl nehoda, vyšetřují však, odkud žák třetí třídy zbraň vzal. Oba jeho rodiče mají kriminální minulost a byli trestáni, matka byla dokonce dealerkou drog.

Chlapec žil se svou milovanou babičkou, ta mu však před rokem zemřela. Svěřen tak byl do péče svého strýce Patricka Cochrana, který je jeho zákonný opatrovník. „Je to dobrý chlapec, to je vše, co můžu říct,“ říká Patrick. „Omlouvám se rodině té dívky, opravdu. Jenom ho chci zpátky doma,“ dodal. K soudu se dostavil i chlapcův otec Jason Cochran, který ho po celou dobu držel za ruku. Když byl chlapec umístěn do vazby, rozplakal se. „Chci jen, aby všichni věděli, že můj syn udělal chybu,“ řekl.

Dívčin stav se nepatrně zlepšil a byla probuzena z umělého spánku. Vyhráno však ještě nemá…

mumla ( 26. února 2012 21:24 )

Taky jsem si ho všimla snad na každé diskuzi, ty jeho přiblblé komenty plné sprosťáren nemají hlavu ani patu. To musí být v reálu strašně zakomplexovaný ubožák.

prefikana ( 25. února 2012 20:23 )

my doma zadne bouchacky nemame ani v baraku, natoz jeste na nocnim stolku ... neprehanej!!!

balin ( 25. února 2012 19:11 )

Zaujala ma tá trestná zodpovednosť detí, to by bola pre jedno naše etnikum, ktoré posiela deti beztrestne kradnúť, úplná pohroma.

prefikana ( 25. února 2012 18:48 )

Tak to je vam panove uz nejmene 60 let a mozna i o trochu vice.

handa ( 25. února 2012 09:36 )

plně souhlasím s mumlou.. čtu příspěvky pesanglicky už dlouho a stále přemýšlím co si tu tento chlapec léčí za komplex.. není jeden příspěvek kde by nebylo nějaké sprosté slovo ,které se snaží dovedně maskovat proti cenzuře.Chtělo by to hlubší psychologický vyšetření...

Zobrazit celou diskusi