Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chybí mu svatební fotky: Požaduje od fotografů 870 tisíc!

Manželé Todd a Milena: Jeden ze snímků, který pořídili podle ženicha nepořádní svatební fotografové
Manželé Todd a Milena: Jeden ze snímků, který pořídili podle ženicha nepořádní svatební fotografové  (Autor: ČTK)
Autor: INT, hor, evakk - 
12. ledna 2012
22:54

Todd J. Remis uspořádal v roce 2003 velkolepou svatbu s Milenou Grzibovskou. Fotografové ho ale prý připravili o 15 minut nejlepších momentů. Teď Američan chce 870 tisíc korun za zopakování obřadu. S manželkou, která zmizela v rodném Lotyšsku, se navíc mezitím rozvedl.

Analytik z New Yorku si svatební fotografie objednal u firmy H&H Photographers. Podle něj fotografové promeškali tanec, házení kyticí a posledních 15 minut, kdy celá svatba vrcholila. „V lednu 2004 si přišel pro 400 fotek, které jsme měli připravit do alba. Okamžitě si ale stěžoval. Pokusili jsme se tedy nalézt společné řešení. Byl však neoblomný, “ řekl Dan Fried, syn jednoho ze dvou zakladatelů H&H, který nyní vlastní ve společnosti poloviční podíl.

Remis si nikdy fotky nevyzvedl a ani za ně nezaplatil. Po několika letech byl dopisem vyzván, aby zaplatil zbývající částku. Odpověděl prý výhrůžným dopisem a na společnost i její zakladatele podal žalobu.

„Potřebuji svatbu zopakovat přesně podle té minulé, aby se mohlo zachytit chybějících 15 minut. Chtěli bychom mít vše zdokumentované navždy, pro nás a naše rodiny,“ uvedl v písemném prohlášení Remis.

Soudní cestou začal vymáhat vrácení zálohy 74 tisíc korun a navíc náhradu škody ve výši 870 tisíc korun na novou svatbu. Co však zapomněl uvést, je skutečnost, že se v roce 2008 se svou ženou rozešel. Žalovaná společnost dodává, že Remis ani neví, kde jeho bývalá žena právě žije. H&H už zaplatila skoro milion korun na soudní výlohy, soud v New Yorku většinu ženichových stížností zamítl, vzdát se svých vytoužených fotek ale nespokojený muž nehodlá. Další žaloby má prý jeho právník na stole.

jahodove_ticho ( 13. ledna 2012 12:40 )

to je ale vocas...

Zobrazit celou diskusi