Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtící bakterie v Německu: Lékaři mi zabili přítelkyni, syn přežil!

Vlevo je předčasně narozený syn Philipp. Vpravo Walter Kattner a Kerstin, jejichž láska tragicky skončila.
Vlevo je předčasně narozený syn Philipp. Vpravo Walter Kattner a Kerstin, jejichž láska tragicky skončila.  (Autor: Foto - Archiv Waltera Kattnera)
Autor: lm - 
5. listopadu 2011
15:29

Německem otřásá skandál se smrtící bakterií. Na klinice v Brémách zemřely od srpna do října už tři předčasně narozené děti nakažené stafylokokem. Nyní se přihlásila další oběť špatné hygieny v nemocnici, v lednu mu prý zabili na klinice přítelkyni!

Walter Kattner (37) čerstvý otec i vdovec si postěžoval: "Moje přítelkyně byla v nemocnici v Brémách. Kerstin a náš právě narozený syn Philip se tam nakazili tou bakterií. Philip přežil. Ale moje Kerstin zemřela."

Philip se narodil 9 týdnů před termínem císařským řezem. Žena musela znovu na sál kvůli abscesu na jizvě. To už lékaři věděli, že šlo o vzácný stafylokok. Poté však přišli s tím, že bakterie je pryč. Kerstin však nedlouho poté zemřela. Walter dává za vinu personálu a otřesným hygienickým podmínkám tam, které spatřil. Na jeho syna v inkubátoru prý sahala sestra bez rukavic, ač se to nemá.

MRSA, nebo také multirezistentní zlatý stafylokok je nebezpečný kmen stafylokoka, který se vyznačuje svou odolností vůči antibiotikům. Napadají hlavně čerstvé rány a způsobují jejich hnisání. Výskyt tohoto stafylokoka v nemocnici je tedy vážnou pohromou. Výskyt souvisí s nedostatečným dodržováním pravidel hygieny a dezinfekce.

StaryLisak ( 5. listopadu 2011 19:33 )

Krasne jde videt, jak redaktori pouzivaji google translator.. sakra, aspon si to po sobe prectete, nez to zverejnite.. co jineho nez jazykove vzdelani ma mit novinar..

musoad ( 5. listopadu 2011 17:36 )

 * vzácná

musoad ( 5. listopadu 2011 17:18 )

 Nikoliv multi, ale Methicilin resistentní Stafylococcus aureus. Není to vůbec tak běžná bakterie, v nemocnicích je častá. Ale sama sama od sebe nemizí, nechápu jak mohli říct, že už tam prostě není!

Zobrazit celou diskusi