Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Matka Simonky (†3) mluví, jako kdyby si Váh vzal nějakou věc

Autor: INT, ljš - 
5. října 2011
17:46

VIDEOROZHOVOR: Jako by se jí ve Váhu neutopila dcera, ale domácí mazlíček, nebo věc nevalné hodnoty. Tak dnes o tragédii, která šokovala nejen Slovensko, mluví matka malé Simonky (†3). Žádné slzy, žádný smutek. Jen stížnosti na bývalého manžela, který se s ní rozhodl rozvést a chladné úvahy o tom, které vězení by pro ni bylo lepší.

K soudu přišla MartinA Š. již smířená se svým trestem. Vězení se podle svých slov bojí, protože neví, jaké to tam bude. S trestem ale počítala a přinesla si s sebou dokonce igelitku se svými věcmi. "Já bych byla nejradši, kdyby mě sebrali hned," řekla reportérovi slovenské televize Markíza.

V rozhovoru také naznačila, že byla neprávem odsouzena za čin, který nespáchala. "Nevím, proč to dali jako usmrcení, když to byla nehoda. Špatně to odhadli. Já jsem jim tam při té vodě všechno asi nepověděla a oni si mysleli, že je to usmrcení. Byla to ale nehoda. Já jsem nevěděla, že to budou takhle dávat do papírů," stěžovala si.

Na otázku, jak se celé neštěstí odehrálo, odpověděla po delším váhání: "Byli jsme venku a ona utíkala. Zakopla o kámen a spadla do vody. Já jsem zpanikařila. Bála jsem se vlézt do té vody. Jsou tam víry, já sice plavat umím, ale bála jsem se vírů a zpanikařila jsem. Zůstala jsem z toho v šoku." Zapomněla ale dodat, že policisté nebohou dívku hledali pět dlouhých dnů a ona je vodili za nos a vymýšlela si, že ji unesl neznámý muž z dětského hřiště!

Stěžovala si také na svého bývalého manžela, který s ní po tragédii odmítl dál žít, vyhodil ji z domu a okamžitě se s ní rozvedl. Během svého léčení na psychiatrii si ale našla nového přítele a znovu otěhotněla...

Video  Matka Simonky mluví o utopení dcery, kvůli kterému možná půjde do vězení  - TVNoviny.sk
Video se připravuje ...

Policistům řekla, že Simonku unesli

Tříletá Simonka se utopila loni 28. června. Matka nejdříve tvrdila, že se jí dcerka prý ztratila z dětského hřiště. Pak prohlásila, že ji unesl neznámý zrzavý muž. Kamery městské policie ji však zachytily, jak se Simonou kráčí kolem řeky Váh. O hodinu později už tudy ale pošla sama. Topící se dceři nijak nepomohla a nezavolala ani pomoc. Jak to skutečně bylo, přiznala až 2. července.

Martina Š. byla za smrt své dcery odsouzena na tři roky nepodmíněně, proti rozsudku se však odvolala. Její obhájkyně však k soudu nepřišla, a tak žena zatím zůstává na svobodě.

(Více najdete na stránkách tvnoviny.sk)

kacota ( 6. října 2011 12:46 )

žeravým kutáčom ..

knizkova8 ( 6. října 2011 09:20 )

Takáhle zrůda nemá právo nazývat se matkou. Hodila bych ji mezi doživotně odsouzené ať si užije,pak vykastrovat,zavřít a zahodit klíč

patrisca ( 6. října 2011 08:59 )

Tak snad by bylo lepší topit hovádka jako jsi ty. Normálně smýšlející člověk by tohle nikdy nemohl vymyslet

denia ( 6. října 2011 02:01 )

Tyto neuvěřitelné ženské by se snad měly rovnou střílet.Já vím,že je debilka,ale hlavně je naprosto bez kapky citu.A ona je už zase těhotná? !!! Snad jí to dítě nenechají,měli by ji vykastrovat.Z té matka nikdy nebude.

mutaky ( 6. října 2011 00:12 )

Ale ona jí možná držela pod vodou.

Zobrazit celou diskusi