Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Nejstarší vražedkyně USA: V 96 letech na vozíku zastřelila synovce

Kdo by do ní řekl, že je schopná vraždit?
Kdo by do ní řekl, že je schopná vraždit?  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mivr - 
29. září 2011
11:35

Vypadá jako milující babička, ale vyklubala se z ní chladnokrevná vražedkyně. Amanda Stvenson Rice (96) z Floridy, která potřebuje invalidní vozík, zastřelila kvůli dlouhotrvajícím hádkám svého synovce Johna (†53).

Příbuzní žili spolu ještě s manželkou Johna Deborah. Podle sousedů se rodina dlouhodobě hádala. Manželé měli ze staré paní, která jezdila na invalidním vozíku strach. Chtěli se jí zbavit a mít dům jen pro sebe. Několikrát přesvědčovali sociální pracovníky, že žena trpí stařeckou demencí. Starali se o ní ze soucitu, protože jiné příbuzné už neměla.

Jenže minulou neděli Deborah odešla v půl šesté večer do práce. John doma sledoval v televizi fotbalový zápas. Ve 20:45 ho manželka našla v ložnici v kaluži krve mrtvého. O pár hodin později byla zatčena Amanda. Z ní se tak stala asi nejstarší vražedkyně Ameriky. O její vině soud nemá pochyb. Není to totiž poprvé, co je trestně stíhaná. Když jí bylo 80 let, byla obviněna ze žhářství, v 92 letech z podvodu.

e.44 ( 29. září 2011 17:05 )

Kdo by do ní řekl, že je schopná vraždit? No já bych řekla, podle toho dementního a zároveň potměšilého výrazu, že je schopná čehokoliv. Otázkou ovšem je, jestli vůbec chápe, co dělá, jestli je ještě vůbec ve stavu aby byla za svoje činy zodpovědná.

vilaamalka ( 29. září 2011 14:23 )

Dobrý příklad pro seniory,kteří jsou týrání svými potomky.

Zobrazit celou diskusi