Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Siamská dvojčata se na sebe mohla po 8 měsících podívat

Autor: bali, INT, mivrk - 
15. září 2011
18:41

Po úspěšném rozdělení se na sebe bývalí siamští bratři Joshua a Jacob konečně mohli podívat. Osmiměsíční dvojčata z Memphisu zatím zůstávají pod lékařským dohledem.

Bývalá siamská dvojčata byla spojena částí pánve a trávicího ústrojí. Kvůli srdeční nemoci Jacoba byli lékaři nuceni děti oddělit. Jacob sice zůstal na jednotce intenzivní péče a bude muset podstoupit ještě několik operací, ale Joshua už je připraven vrátit se domů.

„Joshua je velký bojovník a myslím, že bude žít normální život, Jacob bude absolvovat ještě několik operací, ale troufnu si tvrdit, že jeho léčba bude úspěšná,“ vyjádřil se Dr. Max Langham, jeden z lékařů dětí.

Jedná se teprve o 24. případ úspěšně oddělených siamských dvojčat. Třetina z narozených umírá den nebo dva po porodu, ostatní žijí 5 až 15 let. Jsou ale i světlé výjimky. Nedávno jedna dvojčata oslavila padesáté narozeniny.

wojtylak ( 18. září 2011 22:53 )

příroda řekla umřete,ale člověk ji přechcal ovšem jenom na čas.příroda má vždy poslední slovo....

bara ( 16. září 2011 00:18 )

zdravím - ano, v některých případech to tak skutečně je... přeji hezký večer - jo - ještě jsem ti chtěla napsat, ano, četla jsem delavara, le my se známe i z emailů a on ví, jak jsem to myslela, vím, že jsi měl pravdu, když jsi psal, že to je vážná věc a ne k smíchu, to, co jsem vůči delavarovi napsala, platilo všeobecně, k dalším jeho příspěvkům do diskuzem kdy bývá skutečně dost vtipný a zábavný ..) přeji hezký včer )

bara ( 16. září 2011 00:16 )

většinou se tato srostlá dvojčata rodí v rozvojových, nebo chudých zemí, kde lékařská péče je moc drahá a tudíž jen pro prominenty, nebo skoro žádná, ultrazvuk se v mnoha těchto zemích musí platit.. Oddělit některé části druhého, přirostlého člověka, který popisujete, je dost složité, obvykle i tito mívají některé vnitřnosti důležité k životu společné a podstoupit takovou operaci je vždy pak risk.. V mnoha případech si i rodina takto přivydělává, dkyž ukazuje svá siamská dvojčata .-))

e.44 ( 16. září 2011 00:13 )

Na ultrazvuku se to v některých případech vůbec nemusí poznat. Pokud jsou děti srostlé jenom malou částí těla a nemají žádné zjevné deformace, může to být zjištěno až na poslední chvíli, když jsou z toho komplikace při porodu.

majka60 ( 15. září 2011 19:46 )

Poslední dobou je zde nějak moc článků o siamských dvojčatech.Nevím, jestli ty dámy vůbec chodí na ultrazvuk. Je však dobře, když se lékařům podaří rozdělit tahle dvojčata a ony pak vedou hodnotnější život.Je však také hodně dvojčat, která musí do konce života zůstat spojená. Dneska v telce ukazovali nějakého muže z Asie, byl ženatý a měl rodinu.Mu z boku vyrostlo část dvojčete a to jen nohy.Mohl jít na operaci, ale rodiče si to ani nepřáli, nevím proč a on si to ted´ taky rozmyslel.

Zobrazit celou diskusi