Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Jsou to dvojčata, ale: Sierra je o 35 cm vyšší než Sienna

Sienna trpí genetickou chorobou, která jí zabraňuje normálně růst. Děvčata jsou jedinými dvojčaty svého druhu na světě.
Sienna trpí genetickou chorobou, která jí zabraňuje normálně růst. Děvčata jsou jedinými dvojčaty svého druhu na světě.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, shp - 
10. února 2012
14:42

Když byla Chrissy Bernal (34) těhotná, do šestého měsíce těhotenství vůbec nevěděla, že čeká dvojčata. Sienna (13) byla totiž tak malinkatá, že ji ultrazvuk nedokázal zachytit. Doktoři maminku varovali, že je pouze desetiprocentní šance, že nemocnou dcerku donosí. Díky intenzivní péči lékařů však Chrissy na svět přivedla obě dvojčátka.

Sierra byla naprosto zdravá, ale Sienně diagnostikovali lékaři primordiální dwarfi smus, genetické onemocnění zabraňující od narození normálnímu růstu. Dnes měří 121 centimetrů, její sestra však o celých 35 centimetrů více. „Ve spoustě ohledech je Sienna jako já, jen menší,“ mluví o své sestře Sierra.

„Většinou se netrápím, že jsem menší, alespoň jsem výjimečná,“ říká Sienna, která je mozkem vývojově na úrovni osmiletého dítěte. Dvojčata, která jsou kvůli nemoci Sienny jediná svého druhu na světě, se v jednom shodnou: Jedna na druhou nedá dopustit!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi