Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Muž zabitý žralokem na líbánkách: Pohřeb měl ve stejném kostele jako svatbu

Šťastná Gemma a Ian Redmondovi vycházejí po svatebním obřadu z kostela. O pár týdnů později se v něm bude konat Ianův pohřeb
Šťastná Gemma a Ian Redmondovi vycházejí po svatebním obřadu z kostela. O pár týdnů později se v něm bude konat Ianův pohřeb  (Autor: Facebook)
Autor: INT, ljš - 
30. srpna 2011
14:11

Před třemi týdny tudy Gemma (27) procházela jako šťastná nevěsta ruku v ruce se svým manželem. Dnes ve stejném kostele truchlila na jeho pohřbu. Milovaného Iana (†30) jí zabil pár dní po svatbě žralok, když spolu trávili líbánky na Seychelských ostrovech.

Cestou do kostela, když šla za manželovou rakví, se Gemma Redmond silně třásla. Její rodiče ji museli podpírat. Když pak ale vešli do kostela, dokázala v sobě najít dostatek sil, aby k Ianovi naposledy promluvila. "Pokaždé, když jsi šel plavat nebo potápět se a já tě pozorovala, nemohla jsem uvěřit, že jsme už manželé. Byl jsi nejkrásnější a nejlepší muž, jakého jsem kdy potkala, a já pokaždé toužila, abys už byl zpátky u mě," řekla.

Zemřel 10 dní po svatbě

Iana napadl velký bílý žralok, když šnorchloval při pobřeží během líbánek na Seychelských ostrovech. Žralok mu utrhl ruku a vytrhl mu kus masa ze stehna. Mladík byl rychle dopraven na břeh, kde mu podal první pomoc francouzský lékař, který zde také trávil dovolenou. Ztráta krve však byla příliš velká a nepodařilo se ho zachránit. Ian zemřel v náručí své ženy. "Ianova ztráta zanechala v našich srdcích hlubokou ránu, která se nikdy nezahojí," řekla zoufalá Gemma.

Bílý žralok, který měl za letošní léto na svědomí kromě Iana ještě dalšího turistu, byl seychelskými rybáři chycen o víkendu. Měřil 3,6 metru a vážil půl tuny. Chyběl mu jeden zub, je to pravděpodobně ten, který uvízl v Ianově těle.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi