Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragické líbánky: Nevěsta viděla, jak manžela sežral žralok

Žralok zabil na líbábkách novomanžela Iana Redmonda
Žralok zabil na líbábkách novomanžela Iana Redmonda  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, pf - 
17. srpna 2011
11:57

Měl to být ráj, ale změnil se v peklo. Líbánky na Seychelských ostrovech skončily smrtí. Britka Gemma Houghton (27) bezmocně přihlížela z pláže, jak jejího manžela zabíjí žralok. Ianu Redmondovi (†30) nepomohl ani rychlý zásah lékařů.

Mladý muž, který se oženil deset dnů před útokem žraloka, si šel se šnorchlem zaplavat u pláže Anse Lazio na ostrově Praslin. Při tragédii v oblasti Seychelských ostrovů dobu muž utrpěl velmi vážná poranění. „Slyšeli jsme křik a lidé se rozběhli k vodě. Někdo zahlédl ploutev trčící z vody, a pak jsme viděli loďku, jejíž posádka táhla na pevninu nějakého muže. Chyběl mu velký kus levé nohy, byla mu vidět stehenní kost,“ popsal britskému deníku Daily Mail jeden ze svědků.

Podle dalších informací měl Ian Redmond ještě zranění na prsou a břiše, dokonce údajně přišel o ruku. Jakmile ležel mrtvý Brit na pláži, vrhla se k němu hrůzou ochromená Gemma. „To je můj manžel! Právě jsme se vzali!“ křičela prý zoufale.

Těsně po útoku se muže snažil oživit lékař. Marně. Jedná se o druhý takový útok na stejné pláži za posledních 16 dnů. Místní obyvatelé přitom věří, že za oběma stojí jeden a ten samý žralok, jakkoli se neví, o jaký druh konkrétně jde.

Před nedávnem ze stejné příčiny zemřel francouzský turista, který se u pláže potápěl. Tehdy šlo o první smrtelný útok na pláži Anse Lazio od roku 1963, kdy žralok zabil rybáře.


Zobrazit místo Útok žraloka na větší mapě

monjja ( 29. srpna 2011 09:54 )

CO je tohle za hnusný názory? ...máte pocit, že ta žena si to takhle přála nebo co? Teda vypláchnout držku kyselinou sírovou byste zasloužili...

jakub-moravec ( 18. srpna 2011 07:58 )

Ne, byl to Kalousek, dočasně proměněn na žraloka.

hugu ( 17. srpna 2011 22:57 )

Možná měl kliku,že ho ten žralok sežral hned,ta ženská by ho žrala celý život.

zaviracispendlik ( 17. srpna 2011 12:40 )

určitě to byl zralokanglicky

jaga17 ( 17. srpna 2011 12:15 )

Hrozný zážitek!

Zobrazit celou diskusi