Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívku (10) napadl žralok, chtěl její nohu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak - 
4. července 2011
10:36

Carolyn Cassidy (10) si hrála v oceánu kousek od břehu, aby na ni rodiče viděli. Najednou ji něco strhlo pod hladinu. Když znovu vyplavala, cítila neskutečnou bolest v noze. Její matka málem omdlela, když uviděla řinoucí se krev. Carolyn napadl žralok. Chybělo málo a přišla o nohu!

"Nejdřív na mě žralok nezaútočil. Pak mě stáhnul pod hladinu a rychle se zakousl. Myslela jsem, že mě někdo jen tak zlobí, až potom jsem zjistila, že ne," řekla Carolyn reportérům z televize My Fox8. "Když jsme ji vytáhli z vody, její noha byla doširoka otevřená a všude tekla krev," doplnila ji matka. V noze jí dokonce zůstal žraločí zub.

Carolynina matka byla útokem překvapena. "Nikdo nám neřekl, že by tu mohli být žraloci. Nepustila bych ji do vody, kdybych to věděla," dodala. Správce pláže se ale ohrazuje: "Myslím si, že hlavní chybou je, že lidé nechápou, že tu žraloci žijí. Do vody jdou na svou zodpovědnost. Z naší strany jsme nepochybili."

Žraloci v Severní Karolíně v posledních 75 letech zaútočili na 41 lidí. I přes výstrahy a kontroly vrtulníkem se občas stále nepodaří včas informovat lidi ve vodě. Carolyn se naštěstí dočkala šťastného konce, nyní je v rekonvalescenci v nemocnici a nohu se s největší pravděpodobností podařilo zachránit.

Zobrazit celou diskusi