Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Případ Strauss-Kahn bude odložen? Pokojská je nevěrohodná

Autor: ČTK, mivr - 
23. srpna 2011
10:01

Pro Dominiqua Strausse-Kahna (62) se blýská na lepší časy. Newyorský prokurátor v případu bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF)  obviněného ze sexuálního útoku na hotelovou pokojskou navrhl soudci, aby případ odložil.

O pravděpodobném odložení případu informovala již dříve newyorská média, podle nichž byla hlavním důvodem nedůvěryhodnost pokojské Nafissatou Diall (32), která opakovaně lhala o své minulosti. Kahn má znovu před soudem stanout v úterý.

"Od začátku jsme trvali na tom, že náš klient je nevinen. Také jsme vždy tvrdili, že je mnoho důvodů věřit, že žena obviňující Strauss-Kahna je nevěrohodná," prohlásili advokáti francouzského politika William Taylor a Benjamin Brafman poté, co prokurátoři v pondělí doporučili písemně soudu stáhnout obvinění.

Právníci pokojské se bouří

Advokát Diall naopak označil krok prokuratury za nespravedlnost. "Prokurátor Cyrus Vance odmítá právo na spravedlnost ženě, která se stala obětí znásilnění," řekl Tompson novinářům.

Právníci Diall se v pondělí proti odložení případu rozhodli bojovat i za pomoci žádosti soudci, aby odvolal stávajícího státního zástupce Vance a jmenoval zvláštního prokurátora. Podle odborníků má však tato nepříliš obvyklá žádost jen malé šance na úspěch. Každopádně Kahn trvá na tom, že je nevinný.

rudyptak48 ( 23. srpna 2011 13:44 )

Strauss-Kahn je věrohodný, má totiž balík peněz.

wojtylak ( 23. srpna 2011 11:37 )

pracháči a cikorky jsou v tomto skur.veném systému beztrestní

e.44 ( 23. srpna 2011 10:47 )

Hele klid, jó. Když si dáš dohromady zprávy z ostatních, pro změnu solidních, zdrojů, musí být každému jasné, že to byla na Kahna předem připravená, promyšlená bouda. Předem si zjišťovala na netu, jaké má možnosti, předem o tom mluvila se zabásnutým přítelem,......a co je ve skutečnosti zač, škoda rozebírat...

qqqq ( 23. srpna 2011 10:38 )

Státní zástupce musí být Čech. Bordel jako v té naší ubohé zlodějské .iti . Bohatý, politicky důležitý oplzlý dědek si může dovolit cokoli. Jinak to asi na tomto světě nejde.

Zobrazit celou diskusi