Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zachránil unesené dítě, ale je ilegál. Vyhostí ho?

Autor: INT, zuf, mivrk - 
22. srpna 2011
11:37

Muž (24), který v Americe zachránil šestiletou dívku z rukou únosce, se okamžitě stal národním hrdinou. Sláva mu ale nepřinesla štěstí, přišlo se totiž na to, že původem Mexičan žije v zemi ilegálně. USA teď řeší dilema, zda statečného mladíka vyhostit.

Antonio Diaz Chacon, otec dvou dětí, byl právě na návštěvě u příbuzných v americkém městě Albuquerque, když se stal svědkem dramatické scény. Neznámý muž chytil šestiletou dívku a proti její vůli ji hodil do své dodávky. Vše sledoval soused, který na únosce křičel, víc ale nemohl udělat. Naštěstí se do věci vložil Chacon.

"Věděl jsem, že něco není v pořádku. Způsob, jakým ji chytil a hodil do auta, mi neseděl. Nepřemýšlel jsem a začal ujíždějící auto sledovat," líčí Chacon svou cestu za záchranou dívky. Pronásledovaný únosce ve stresu dodávku neuřídil a narazil do pouliční lampy. Pak z vozu vyskočil a utekl směrem do pouště.

Jen díky Chaconovi tak unesené děvčátko uniklo strašnému osudu. Teď se však zdá, že muž bude za svůj dobrý skutek potrestán. Vyšlo totiž najevo, že je původem Mexičan a žije v zemi ilegálně. "Žiju v USA už čtyři roky se svou americkou manželkou a dvěma dětmi. Pokusy o získání občanství jsem vzdal, je to moc složité a drahé," přiznal novinářům.

Chacon i jeho rodina se nyní bojí, že bude vyhoštěn zpět do Mexika. Naději mu ale dává nová přistěhovalecká politika prezidenta Obamy, kterou představil minulý týden. Podle ní by ilegální přistěhovalci, kteří v zemi žijí již dlouho a jsou pozitivním přínosem pro společnost, neměli být vyhoštěni.

kozmix ( 22. srpna 2011 18:36 )

No kdyby tady ukroši byli takhle ohleduplní asi by nebyly osinou v pr.deli. Nevyhostí ho ani náhodou a odměnou bude zelená karta!!!

crakazasecrak ( 22. srpna 2011 13:20 )

je to hrdina

mestizo ( 22. srpna 2011 12:20 )

Frajer UZ kvuli tomu,bych mu zaridil zelenou kartu

Zobrazit celou diskusi