Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidé uvěznění v lanovce: V kabině strávili 18 hodin

Autor: ČTK, pf - 
13. srpna 2011
15:31

Dramatické okamžiky prožili lidé, kteří se v pátek přijeli pokochat výhledem na bavorský zámek Neuschwanstein. Provoz lanovky v Allgäu ochromila nehoda poté, co se do lan zamotal dvoumístného padakového kluzáku pro paragliding.

Dvě desítky cestujících museli nedobrovolně strávit celou noc na včerejšek (celkem 18 hodin) v kabině. Ve výšce asi 80 metrů zůstalo uvězněno před vrcholem 20 lidí. Mezi nimi bylo pět dětí ve věku od dvou do čtyř let a cestující ve věku 75 let. Jídlem a pitím je záchranáři zásobili a dopravili do gondoly také hračky pro děti, uvedla policie. V kabině nepropukla panika, lidé zachovali klid.

Dalších třicet lidí uzavřených ve spodních částech lanovky se záchranářům podařilo ještě před tím z výšky 50 metrů slanit. 132 turistů z vrcholu Tegelberg zpět do údolí přepravil vrtulník.

Pilot kluzáku je podle agenturních informací v pořádku, jeho kolega byl lehce zraněn.

limak007 ( 15. srpna 2011 06:39 )

Tohle je také do nebe volající: "Dvě desítky cestujících museli nedobrovolně strávit celou noc ..."

hofihofi ( 14. srpna 2011 16:43 )

mily gogo, kdybys mel poneti o redakcni praci, zjistil bys, ze obvinit z tohoto redaktora je krajne pochybne a svedci o naproste neznalosti redakcni prace, ta bota muze vzniknout kdekoli, u korektoru, prepisu a halde dalsich clanku pri zverejnovani, to je ta vlastnost. lidi si mysleji ze je tam jen redaktor

gogo ( 13. srpna 2011 16:47 )

........... poté, co se do lan zamotal dvoumístného padakového kluzáku ............. ??????????????? Jaké vzdělání či nevzdělání mají redaktoři Blesku ? Někdy mě napadá, že to možná ani nejsou Češi ....

Zobrazit celou diskusi