Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nehoda českého autobusu v Německu: Jeden mrtvý, další bojují o život

Autobus musela vyprostit těžká technika
Autobus musela vyprostit těžká technika  (Autor: westfalen-blatt.de)
Autor: ČTK, jos - 
27. července 2011
07:13

Při nehodě českého autobusu v Bavorsku zemřel dnes (středa) časně ráno jeden člověk, několik dalších bylo zraněno, z toho dva těžce, uvedlo bavorské policejní ředitelství.

Autobus byl na cestě z fotbalového turnaje v Mnichově do Česka. Národnost obětí nehody policie ani tiskové agentury nezveřejnily. Nehoda se stala na dálnici A 93 kolem 01:40. Autobus s 57 cestujícími, který byl podle policejních informací z Prahy nebo jejího okolí, sjel nedaleko obce Schwarzenfeld z vozovky a převrátil se na střechu.

Při nehodě bylo zraněno celkem 21 lidí, z toho dva vážně. Většina pasažérů se dokázala z havarovaného vozidla dostat vlastními silami, dva ale ve vozidle uvízli. Záchranáři museli pomocí jeřábu autobus obrátit zpět na kola, aby je z něj vyprostili.

Příčiny nehody zatím německá policie nezná. Podle předběžných závěrů ale nebyla do havárie zapojena žádná další vozidla. Po nehodě byla dálnice A 93, v obou směrech zcela zablokována. Na místě podle policie zasahovalo 180 záchranářů a několik vrtulníků.

radunkaaa73 ( 27. července 2011 16:27 )

byl to syn mého kamaráda, kamarád mého syna... rodině přeji upřímnou soustrast....a moc sil v nejtěžších chvílích.....

fouk.si ( 27. července 2011 12:55 )

Hmmmm nějak nám ty naše autobusy hodně bourají

zaviracispendlik ( 27. července 2011 08:01 )

nějak se ty autobusy sypou.

Zobrazit celou diskusi