Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Británii sledují kremaci i na internetu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali - 
6. srpna 2011
10:20

Krematorium v malém městečku Narbeth na západě Walesu v Británii se rozhodlo kráčet s dobou. Rodinným příslušníkům umožňuje sledovat zpopelnění jejich nejdražších zesnulých i přes internet v živém přenosu.

„Zavedli jsem tuto službu jako možnost pro člen rodiny nebo blízkých přátel zesnulých, kteří se z různých důvodů nemůžou přímo zúčastnit smutečního obřadu,“ vysvětlil Ken Rowlands jeden z pracovníků krematoria.

 

Zájemci, kteří chtějí online sledovat poslední cestu zesnulého, dostanou heslo, díky kterému se můžou i na dálku zúčastnit této smutné události. Když by to nestihli ani tak, heslo je platné týden a můžou sledovat záznam zpětně.

 

„Tyto služby nabízíme už asi rok a zájem o ně rapidně roste,“ tvrdí zaměstnanec kramatoria David Seaman. Internetové řešení je jednou z možností pro lidi, kteří žijí daleko v zahraničí, nebo jsou staří  a nezvládli by se dostavit na rozloučení.

 

Jen tento rok mělo krematorium více jak tucet žádostí o přímý přenos zpopelnění. Naposledy to byli blízcí příbuzní zesnulého z Austrálie.

husqarnowicz ( 6. srpna 2011 12:51 )

To musí být opravdu super podívaná. Sledovat, jak se např. na vaší mamince všechno škvaří, jak jí žárem pukne lebka a vystříkne vařící se mozek, jak její popel drtí nadrobno, no není to nádhera?

rezacek ( 6. srpna 2011 10:25 )

Ať to dají na youtube, aby se mohlo potěšit více lidí.

Zobrazit celou diskusi