„Nemůžeme se s tatínkovým odchodem vyrovnat,“ svěřila se Blesku hercova zdrcená dcera Veronika. „Chystali jsem mu na září velkou oslavu sedmdesátin včetně alba s výstřižky..."

"Už mu ho nedáme,“ dodala se slzami v očích druhá dcera Barbora.

Gondík a další vzpomínají...

Nečekaná Šebkova smrt zaskočila také jeho přátele ze showbyznysu. „Pepa hrál v Kajínkovi, viděli jsme se nedávno,“ řekl Blesku Petr Jákl senior. Také režisér Karel Smyczek je stále v šoku, oba jsou ze Slaného a dobře se znali.

„S Pepou jsem byl od 18 let stále v kontaktu. Naposled mi hrál rozzuřeného řidiče v seriálu Špačkovi v síti času, který právě točím,“ prozradil režisér smutně. „Já jsem Pepu potkal v Městských divadlech pražských, nikdy by mě nenapadlo, že mu dnes půjdu na pohřeb,“ přiznal Dalibor Gondík.

Fotogalerie
7 fotografií

Ničeho nelituj...

Na tabulce se jménem zesnulého nestálo Josef, ale netradičně Pepa. Už to hovorové oslovení ukazuje, jak blízko měla k Šebkovi jeho rodina. Pepa miloval Francii, kde žije jeho švagr. Zahrál si i v několika desítkách francouzských filmů a dokonce se právě před dvěma týdny odtud vrátil z dovolené. Na poslední cestu mu proto rodina vybrala samé francouzské šansony. Krásná píseň Edith Piaf Ničeho nelituj na závěr rozvzlykala celou obřadní síň.