Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letadlo se rozlomilo vejpůl, všichni přežili

Autor: ČTK, oj - 
30. července 2011
20:04

Letoun se 163 lidmi na palubě v sobotu při přistání v guyanské metropoli Georgetownu havaroval. Přejel přistávací dráhu a rozlomil se na dva kusy. Nehoda si vyžádala několik raněných ale žádnou oběť na životě.

Letoun Boeing 737 patřil společnosti Caribbean Airlines se sídlem na Trinidadu. Letěl z New Yorku.

Nehoda se stala krátce po půlnoci místního času, když v Georgetownu vládlo deštivé počasí. Letoun se 157 pasažéry a šesti členy posádky přejel 2200 metrů dlouhou přistávací dráhu a jen těsně přitom prý minul 60 metrů hlubokou strž. "Jsme velmi, velmi šťastní a vděční, že nikdo nezemřel," řekl podle agentury Reuters Jagdeo.

Příčina nehody, po níž úřady letiště dočasně uzavřely, zatím není známa. Asi 100 cestujících muselo být ošetřeno, čtyři z nich byli převezeni do nemocnice s vážnými zraněními.

Kvůli nedostatečnému vybavení nebylo jednoduché dostat z letadla všechny pasažéry. "Jsem zklamaná, že nás nikdo v té tmě nepřišel zachránit, ale odnikud se objevil řidič taxíku a naúčtoval mi dvacet dolarů 20 (přes 300 korun) za to, že mě dovezl k terminálu," postěžovala si jedna z cestujících Geeta Ramsinghová.

anka ( 31. července 2011 14:30 )

taky obcas nemohu verit, co tu vidim napsano....

zubni.pasta ( 31. července 2011 11:06 )

VEJPŮL - Ta naše čeština jako by do blesku psali analfabeti kteří vychodili zvláštní školu.Smutné když se novinář už nedokáže spisovně vyjadřovat.

Zobrazit celou diskusi