Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívce (†8) dali tašku, pak ji vyhodili do vzduchu

V Afghánistánu si děti dokonce na sebevražedné atentáty hrají. Bohužel, někdy se hra změní v děsivou realitu
V Afghánistánu si děti dokonce na sebevražedné atentáty hrají. Bohužel, někdy se hra změní v děsivou realitu  (Autor: Youtube.com)
Autor: INT, ap - 
27. června 2011
10:53

Na ulici předali osmileté dívce tašku s podomácku vyrobenou bombou a požádali ji, aby ji donesla policejním silám na stanici v provincii Uruzgán. Když se k policistům přiblížila, taška explodovala. Radikálové z afghánského hnutí Taliban používají pro dosažení svých cílů jakýchkoliv prostředků. Kromě dívky nikdo jiný nezemřel.

Informaci britského listu Guardian potvrdilo afghánské ministerstvo vnitra. Vyšetřuje se, zda nálož byla časovaná, odpálená na dálku, nebo explodovala nedopatřením.

V poslední době případů zneužívání dětí k sebevražedným útokům přibývá. Před týdnem unesli pro změnu devítiletou dívku pákistánští radikálové. Na tělo jí dali vestu s výbušninami. Toto děvče mělo štěstí. Nakonec se jí podařilo utéct. Nedávno pro změnu svět šokovalo video, na němž si afghánské děti hrají na sebevražedný atentát.

Video  Děti si hrají na sebevražedné atentátníky  - Youtube.com
Video se připravuje ...

bosta ( 28. června 2011 08:36 )

Nerozumím.Vy si pamatujete,co bylo 1.9.1899?Jste asi ta,co si myslí,že Svět stvořil Bůh někdy před 5.000 lety.Stačí si zajít do muzea a zjistíte,že tam jsou exponáty daleko starší-a žily,byly,existovaly-kdy lidé ještě nebyli.Váš názor je typická slepota věřících.I církev pod tlakem vědění opouští některá dogmata,ale nechat si vzít rádoby nadvládu a držení lidí na řetězu evidentně neplánuje.I proto se myslící lidé od tmářství odvrací.

sydnicka ( 27. června 2011 15:05 )

je zajimave ze na tu dobu kdy pry existovala jenom zvirata si nikdo nepamatuje. Takze se jedna taky jenom o viru. Jeden moudry rekl: Vim ze nic nevim a to rekne i kazdy moudry vedec.

crakazasecrak ( 27. června 2011 14:29 )

vy hl a d i t

spajka ( 27. června 2011 12:58 )

by neměly vůbec existovat.Děcka neumí nic,odmalička jsou jim dávány zbraně do rukou.Násilí plodí zase jenom násilí.Dovede si někdo představit dát děcku do rukou zbraň místo panenky nebo autíčka?Já ne.Je vidět,že u těchto národů nemá lidský život žádnou cenu.

bosta ( 27. června 2011 12:22 )

Ale náboženské války byly většina.Jugoslavie-Srbové pravoslaví,Chorvaté muslimové,Albánci křesťané.Írácko-Íránská válka-íráčani sunnité-íránci šíité/Peršani/.Středovéké křižácké války/křesťané/o Svatý hrob-Jeruzalém.Obě strany-nevěřící.1.svět.válka-vrah následníka Srb-pravoslaví/Rusko/.Co války Talibů,AL-Kajdy a kdovíjakých uskupení o lepší islám.Tutsiů a Hutů v Africe.Kromě exploatačních snah jsou důvody k válce vždy náboženské.O nadvládu,o převahu.A to stojí peníze!Z koho je vydřeli?Z lidí.A hrabou dodnes.

Zobrazit celou diskusi