Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena vyhodila novorozence z okna, dítě nepřežilo

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto pro Blesk - Transhospital)
Autor: ČTK, mivr - 
17. června 2011
16:50

Z pátého poschodí paneláku vyhodila v pátek ráno novorozence jeho matka v jihoslovenském městě Levice. Dítě, které se narodilo před několika dny, po převozu do nemocnice na následky zranění zemřelo. Případ vyšetřuje policie.

Matka se teď vymlouvá. Žena podle informací slovenských serverů popřela, že by něco takového spáchala. Tvrdila, že jí u dveří zazvonil cizí muž v kapuci, a poté co mu otevřela, vtrhl do bytu a dítě zabalené v peřince vyhodil z okna.

Matka, která z porodnice dorazila domů začátkem týdne, údajně mohla trpět poporodní depresí. Ta se projevuje například podrážděností, plačtivostí ale i úvahami o sebevraždě.

martinli ( 19. června 2011 22:25 )

Nechcem nikoho obhajovat, ale sudit podla strohej spravy na internete? co tak Postnatálna psychóza? Rozvinie sa u 0,1 – 0,2% matiek a je najzávažnejšou afektívnou poruchou. Zvyčajne sa objaví po 3-4 týždňoch po pôrode. Žena si neuvedomuje, že je chorá, nakoľko realitu vníma skreslene. Symptómy zahŕňajú nápadne povznesenú náladu alebo depresiu, alebo výkyvy z jednej nálady do druhej, bizarné myšlienky, nespavosť a neadekvátne správanie sa voči dieťaťu. Matka sa musí ihneď liečiť v nemocnici, inak môže ohrozovať na živote seba i dieťa.

crakazasecrak ( 18. června 2011 16:45 )

já tomu nevěřím ,jaký stres ?vždyt to znám ,žena neměla čas na nějaký stres musela se starat o dítě ...já byl v práci...a tak i další děti,,jsou to jen výmluvy,musela být vožralá nebo zfetovaná,zhulená oy to ted tak dělají ..jsou líné ...

anelam ( 18. června 2011 06:19 )

Jak které-některé na poli a hned pokračovali v práci My jsme sice rodili v porodnici,byli tam týden A po příjezdu většinou sanitkou jsme byli také samy-rodina byla v práci,-byli jsme plačtivé atd...jak se píše ale děti jsme z oken nevyhazovali Vše se svádí na psichozu ale tu má snad každá matka!

bafi ( 17. června 2011 21:12 )

Je to šílené,co se v dnešní době děje. Vyhodila bych jí taky. a celkově vzhledem k situaci ,že věznice začínají být přeplněné ,já osobně bych byla pro obnovení trestu smrti. Nemyslím,jen k tomuto případu,ale pro všechny ostatní vrahy. Nevím proč ještě tyhle hajzly máme ve věznicích živit.

hell ( 17. června 2011 21:00 )

Zobrazit celou diskusi