Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Obviněný Berlusconi se zase nedostavil k soudu

Autor: cas.sk, bali, mivrk - 
31. května 2011
20:56

Obhájci italského premiéra Silvia Berlusconiho v úterý požádali soud o stažení obvinění proti němu. Premiér je souzen, že si zaplatil sex s nezletilou tanečnicí. Soudu se zatím vyhýbá.

Obhajoba zpochybňuje kompetenci milánského soudu zaobírat se celým případem. Premiér je obviněný i ze zneužití pravomocí a proto by ho podle jeho právnického týmu měl soudit speciální tribunál pro poslance a vysokopostavené veřejné činitele.

Berlusconi k soudu nechvátá

Proces začal 4. dubna a v úterý 31. května pokračoval druhým projednáním. Berlusconi se ani na jedno sezení nedostavil. Obhajoba zdůvodnila jeho neúčast pokračující oficiální návštěvou Rumunska.

Podle obžaloby měl 74letý Berlusconi zaplatit za sex nezletilé marocké tanečnici Karimě Mahrúg, známé pod přezdívkou Ruby. Stalo se to, když dívce bylo teprve sedmnáct let.

Bude odsouzen?

Mimo toho se měl dopustit i zneužití svých pravomocí ve snaze celou kauzu utajit. Podle vyšetřovatelů se před rokem neoprávněně zasloužil o propuštění nezletilé Maročanky z policejní vazby, když ji falešně obvinili za příbuznou bývalého egyptského prezidenta Mubaraka.

Berlusconi jakékoliv obvinění popírá a označuje za politicky motivované. V případě usvědčení mu hrozí trest až do 15 let vězení.

lusinka1 ( 1. června 2011 10:56 )

Ale ved on uplne kasle na sudy, ma ich v pazi. Robi si co chce, ved to je druhy Mussolini. Teda, aspon sa o to snazi, len vdaka sudom mu to nevychadza. Chvalabohu. Uz by ho konecne mohlo klepnut, nech je pokoj.

Zobrazit celou diskusi