Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šéf MMF jde do Hrobky, věznice nejhrubšího zrna

Autor: ČTK, jaj - 
17. května 2011
11:30

Muž zvyklý na luxus hotelových apartmá, večeře v nejdražších restauracích a lety první třídou bude obývat buňku o 12 metrech čtverečních. Nejmocnější bankéř světa Dominique Strauss-Kahn (62), obviněný ze sexuálního útoku a pokusu o znásilnění hotelové pokojské, se dnes stěhuje do jedné z nejhorších věznic.  Říká se jí Hrobka.

Jsou ponuré, hlučné a nebezpečné, prohlásil známý obhájce Gerald Lefcourt. Rikers "je přeplněná a jídlo je strašné... Jsou tam skutečně těžké mříže a vrata, která vydávají řinčivý zvuk, kdykoli jsou otevírána nebo zavírána".

Věznice Rikers na jednom z ostrovů v řece East River - severně od čtvrti Queens, s níž je spojena mostem - patří k největším vězeňským komplexům na světě. Má kapacitu asi 17.000 vězňů, v současnosti tam podle agentury AFP pobývá 13.000 až 14.000 osob. Její rozloha je 1,7 kilometru čtverečního (tedy asi polovina rozlohy Central Parku) a zabírá prakticky celý ostrov.

Chtěl orál po pokojské

V sobotu se potenciální kandidát na francouzského prezidenta Strauss-Kahn podle žalobců dopustil sexuálního napadení a dalšího násilí na zaměstnankyni newyorského hotelu, kde byl ubytován. Vyžadoval si u ní orální sex. Politik vinu odmítá. Čeká se proto na rozhodnutí justice, zda důkazy předložené obžalobou si zaslouží soudní proces, nebo ne.

Obhajoba prý získala důkazy, že její klient je nevinen. Podle neoficiálních zdrojů může prý dokázat, že v době údajného sexuálního útoku na pokojskou byl na jiném místě. Obvinění odmítá věřit i politikova manželka.

chiantis ( 18. května 2011 01:49 )

to je fakt, soudkyně ho chtěla a on jí nedal...

nikko ( 17. května 2011 23:28 )

Myslim ze pan Strauss-Kahn se stal proste obeti, nehodi se spouste lidi do kramu a tohle je jedna s nejjednodusich praktik jak ho odrovnat. Nemuze bohuzel nic delat i kdyz ho ocisti a prokazou ze je nevinny. Jakozto banker?sef MMF neakceptuje vse co by "mel" a o kanditature na prezidenta Francie nemluve. Chlap v jeho postaveni se asi vystriha toho aby znasilnoval pokojske........ Je to muj nazor a vetsiny co o tom aspon trosku neco vi.

i626 ( 17. května 2011 17:09 )

To určitě, ty naivko Si myslíš, že tam nemají svoje ekvivalenty tebou jmenovaných? A horších? Co se jim nedá upřít je, že si dokáží efektivněji poradit s klasickými darebáky co kradou a vraždí, ale to je tak všechno.

bobou ( 17. května 2011 14:48 )

to mělo být pokaždé, když si některý z "božstva" něco takového dovolí. Bez pardonu, bez možnosti kauce za katr a na hodně dlouho. Tam si dědek smradlavej může toho svýho fifina honit od rána do večera. Však on se jistě nějaký mukl rád o jeho blaho postará. Paní soudkyně má můj obdiv, jak s ním zatočila. Ta by měla jít na pár let soudit k našim soudům. To by se nám to v parlamentu a senátu hezky pročistilo. A kdyby všichni ti zloději měli vrátit to co nakradli, měli by jsme všichni na hodně dlouho vystaráno.

husqarnowicz ( 17. května 2011 14:35 )

Naši státní zástupci a soudci by měli jít do USA na školení,aby viděli,že i s papaláši lze zatočit stejně jako s ostatními,kteří něco provedou. S takovým tuneldědkem,Dalíkem,Grossem nebo Kalousem či dalšími lumpy by tam byli hotovi raz dva.

Zobrazit celou diskusi