Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šéf MMF se kvůli sexu rval: Byl jako gorilí samec, tvrdí novinářka

Kahnova žena Anne Sinclair svému manželovi věří
Kahnova žena Anne Sinclair svému manželovi věří  (Autor: profimedia.cz, EPA)
Autor: Martin Melichar, Kjos - 
16. května 2011
16:58

Zatčenému prezidentskému protikandidátovi Nicolase Sarkozyho Dominique Straussovi-Kahnovi (62) předpovídali konec jeho kariéry jeho oponenti již dříve. Hlavně kvůli mimomanželským poměrům. Po obvinění ze sexuálního zneužití pokojské (32) v newyorském hotelu Sofitel byly šéfovi Mezinárodního měnového fondu odebrány vzorky DNA. Nyní ho chce žalovat také francouzská novinářka, kterou údajně sexuálně napadl před devíti lety.

Vyšetřovatelé odvádějí spoutaného Dominiqua Strausse-Kahna (62) v poutech od výslechu. Vypadá to, jako by šlo o těžkého zločince. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hájí právník Benjamin Brafman (62), který má na svém kontě již mnoho slavných klientů. Strauss-Kahn má možná alibi.

Podle francouzské rozhlasové stanice RMC byl hodinu před údajným pokusem o znásilnění pokojské domluven se svojí dcerou na oběd, a v hotelu tedy vůbec nebyl. Zda si pokojská celý příběh vymyslela, rozhodne až analýza DNA. Vyšetřovatelé zkoumají, zda má Strauss-Kahn na sobě stopy škrábanců, které mu pokojská při pokusu o znásilnění měla způsobit. Jedná se o africkou přistěhovalkyni, která žije s dcerou v Bronxu. Podle výpovědí svědků a sousedů je dvaatřicetiletá žena velmi věrohodná a slušná osoba. Pokojská již Kahna oficiálně identifikovala mezi šesticí mužů, které před ní policie seřadila.

Žalobu na šéfa MMF hodlá podat také francouzská novinářka Tristane Banon (31), kterou chtěl Strauss-Kahn znásilnit v roce 2002. V televizi dokonce sdělila, že byl Kahn jako „golí samec“ a že se s ním musela poprat, aby ho od sebe odehnala. Obvinění však nikdy předtím nevznesla, protože nechtěla být „holka, co měla problém s jedním politikem“.

Kahnova žena Anne Sinclair obviněním nevěří. „Ani na vteřinu jsem neuvěřila obviněním vzneseným proti mému manželovi. Nemám nejmenší pochybnost o tom, že jeho nevina bude dokázána,“ prohlásila. Politologové tvrdí, že ať už tento špinavý příběh dopadne jakkoliv, šéf MMF jako možný kandidát za socialistickou stranu na post francouzského prezidenta skončil.

Strauss-Kahn má na krku pořádný skandál Strauss-Kahn má na krku pořádný skandál | profimedia.cz, EPA

Právník Dominiqua Strausse-Kahna: Hájil Jacksona i Koženého

Francouze Dominiqua Strausse-Kahna zastupuje v procesu kromě Williama Taylora také Benjamin Brafman (62). Tento muž v minulosti hájil Michaela Jacksona (†50) v procesu, v němž byl zpěvák obviněn ze zneužívání dětí. Českého podvodníka Viktora Koženého (47) zastupoval předtím, než "pirát z Prahy" prchl na Bahamy. Slavného rappera Puffa Daddyho (41) Brafman hájil proti obviněním z nelegálního držení zbraně.

kakamilek ( 16. května 2011 18:36 )

Francouzi jsou zrádní jak to jejich těžké víno,po kterém dělají takový skopičiny .Radši se mu oklikou vyhnout.Bohužel se dostane pár lahví občas i k nám.Naštěstí je tak drahé,že si ho mohou dovolit pouze nová hrabata, vzešlá z polistopadového politického kvasu..

monza ( 16. května 2011 17:17 )

"šéf MMF jako možný kandidát za socialistickou stranu na post francouzského prezidenta skončil" a možná,že o to šlo a vše je jinak!

Zobrazit celou diskusi