Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kanibal: Otec dvou dětí i maniak lovící na internetu

Autor: hkl, mivr - 
12. května 2011
05:00

Skvělý soused, dobrý kamarád. Jen v dobrém mluví sousedi a přátelé ze střeleckého klubu o Matějovi Curkovi (43). Nechce se jim věřit, že by byl kanibal. Počítačový specialista žil poklidně na kraji dědiny s partnerkou a dvěma dcerami. Nedávno ho ale vyhodili z práce kvůli chatování na internetu.

Matěj Curko je bratrem známého hudebníka. S rodinou bydlel na vesnici Sokol nedaleko Košic asi sedm let. Vesnice je poměrně malá, žije tam asi 1030 obyvatel. „Vždy pozdravil a povídal si. Věnoval se rodině a jak někdo ze sousedů potřeboval pomoct, nikdy to neodmítl,“ řekla slovenskému Novému času kanibalova sousedka z ulice.

Stále vysedával na internetu...

Dlouhé roky pracoval jako počítačový expert ve více firmách. V březnu ale dostal výpověď kvůli tomu, že při pracovní době často na počítači chatoval. Od té doby byl nezaměstnaný. Podle informací Nového Času měl už tehdy oplétačky s policií. „Stále vysedával na internetu,“ tvrdili další sousedé. Místní věděli, že Curko je sportovní střelec, patřil k těm lepším. I se rád chlubil svými zbraněmi. Střílet chodil na střelnici a patřil i ke Klubu vojáků v záloze.

Vyšetřovatel Úřadu boje proti organizované kriminalitě ve středu obvinil Curka z přípravy úkladné vraždy cizince a z pokusu o vraždu policisty. Informovala o tom mluvčí policejního prezídia Denisa Baloghová. Kriminalisté obhlédli místo činu a prohledali věci, které měl kanibal u sebe. Zajistili i auto, kterým se dostavil do blízkosti místa činu. Curko byl při zásahu postřelen a teď bojuje o život.

anelam ( 13. května 2011 11:03 )

matahari Přesně,jen nevím proč ho hned tak rozstřílely jako Ládína?

anelam ( 13. května 2011 11:02 )

Dočkej času jak husa pekáče-kacoto-

anelam ( 13. května 2011 11:00 )

Někdo má rád i nejlepšího přítele psa!Na oběd

anelam ( 13. května 2011 05:44 )

že úchyl hledal jiného úchyla-

olesja ( 12. května 2011 11:49 )

se píší všelijaké kraviny a policajti mu na to skočili. Chtěli se zviditelnit.

Zobrazit celou diskusi