Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bin Ládinova poslední manželka byla živý štít?!

Autor: jos - 
5. května 2011
15:23

V abbotábbádské pevnosti v Pákistánu žila s teroristou Usámou bin Ládinem kromě jeho noshledů také Amal Ahmed al-Sadah. Ta byla při zásahu amerického komanda postřelena. Nyní leží bin Ládinova v jedné z pákistánských nemocnic. Američané ji chtějí vyslechnout, Pákistán ji nechce vydat a plánuje, že žena se vrátí do Jemenu, odkud pochází.

Bin Ládinova jemenská manželka, která s ním má tři děti, byla při zásahu amerického komanda postřelena.  Američané ji nechali, stejně jako mrtvé spolubojovníky bin Ládina, ležet na zemi a do vrtulníku naložili jen Usámovo tělo. Prý proto, že jeden z vrtulníků se porouchal. Spekuluje se, že Amal Ahmed al-Sada sloužila Usámovi jako živý štít.

Podle informací televize Al Arabíja leží sedmadvacetiletá žena v nemocnici ve městě Rávalpindí na severu Pákistánu. Při zásahu komanda utrpěla průstřel nohy a není ohrožena na životě.

Pákistánská tajná služba si přeje, aby se Amal Ahmed al-Sadah po uzdravení vrátila zpět do Jemenu. Proti tomu je ale americká vláda, která chce ženu vyslechnout a zjistit, jak bin Ládin žil a s kým udržoval kontakty. Podle oficiálního postupu by Spojené státy měly požádat Jemen o vydání bin Ládinovi manželky. Otázkou je, zda Jemen vyhoví.

Amal Ahmed al-Sadah dostal bin Ládin darem

Amal Ahmed al-Sadah dostal bin Ládin darem z Jemenu, když jí bylo 17 let. Svazek měl údajně posílit vazby mezi teroristickými skupinami v Jemenu a Afghánistánu. Její otec byl prý velmi pyšný, když se bin Ládin stal jeho příbuzným. V Abbottábádu žila Amal Ahmed al-Sadah nejspíš od roku 2005. S bin Ládinem má tři děti.

zlatovlaska ( 6. května 2011 00:09 )

zabiju si najlepsi zdroj a potom tuzia po informaciach

bleskplesk ( 5. května 2011 21:41 )

Čím více článků o Ládínkovi, tím méně o tom vím.

letajici_svec2 ( 5. května 2011 17:21 )

na rozdil od tebe si on uzil dost..ty ani pred tim ani potom..sulinku

gogo ( 5. května 2011 17:01 )

Svět si přeje být klamán.... A tak se děje .....

crakazasecrak ( 5. května 2011 16:19 )

uz si ládínek ne..zam.....r dádádád.dá,dá,dá.....

Zobrazit celou diskusi