Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Čokoládový král Ferrero zemřel po pádu z kola

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
19. dubna 2011
15:43

Pietro Ferrero, šéf stejnojmenného italského koncernu na cukrovinky, zahynul při nehodě v Jihoafrické republice. Oznámilo to v pondělí vedení jeho koncernu s tím, že tam pobýval služebně. Při tréninku na kole Ferrera postihla slabost, spadl z něj a zemřel.

O tragické nehodě čokoládového krále informovala agentura DPA.  Turínský deník La Stampa na svém webu uvedl, že Ferrero se v Jižní Africe zdržoval se svou manželkou a třemi dětmi.

Pietro Ferrero, narozený v roce 1963 jako jeden ze synů tvůrce úspěšné firmy, vedl koncern společně se svým bratrem Giovannim. Měl pověst rezervovaného a konzervativního podnikatele, který firmu úspěšně řídil ve stopách svého otce Micheleho. Tomu je v současnosti 85 let.


"Pietro Ferrero byl mimořádně talentovaným podnikatelem, který měl vynikající vizionářskou strategii a hluboký cit pro Itálii," ocenil  podnikatele italský ministr zahraničí Franco Frattini.

Čokoládovna Ferrero se díky úspěšným nápadům zakladatele Micheleho, jako jsou kakaová pomazánka Nutella, Kindervejce s překvapením nebo luxusní pralinky Ferrero Rocher vyvinul ve světový koncern svého oboru s obratem 6,3 miliardy eur (asi 152,3 miliardy Kč). Je považován za jeden z nejúspěšnějších italských podniků a americký magazín Forbes řadí Micheleho Ferrera k nejbohatším lidem v Itálii.

peafowl ( 20. dubna 2011 14:03 )

Kdyby tam bylo sdílet, vypadalo by to mnohem líp. Ale blesk je blesk no...

kukulin ( 20. dubna 2011 10:24 )

Mohl Facebook dát tlačítko To se mi líbí???

Zobrazit celou diskusi