Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Pirát chce za ženu dceru rukojmí: Pak vás pustím

Pětičlennou rodinu z Dánska unesli piráti, když cestovala kolem světa
Pětičlennou rodinu z Dánska unesli piráti, když cestovala kolem světa  (Autor: bild.de)
Autor: INT, pf, evakk - 
27. března 2011
06:40

Otřesné chvíle teď prožívá rodina jachtařů z Dánska, kterou na konci letošního února unesli somálští piráti. Kromě toho, že ztroskotaly snahy ji osvobodit, dostali Johansenovi od únosců nepříjemnou podmínku. Propustí je, když veliteli pirátů dovolí sňatek s jejich 13-letou dcerou!

Případ Dánů, kterých se před měsícem na cestě kolem světa zmocnili na východoafrickém pobřeží somálští piráti, znepokojil nejen zahraniční mořeplavce. Do rukou únosců se vedle Jana Johansena (47), jeho ženy Brigit (47), dcery Naji (13) a dvou synů dostali i další dva členové posádky moderní jachty. Z místa zajetí přitom přicházejí znepokojivé zprávy – pokus skupinu osvobodit ozbrojení Somálci odvrátili a rukojmí poté přesunuli na ukradenou nákladní loď. Tam je navštívil dánský novinář Kristian Kornoe, napsal na internetu německý deník Bild.

Podle jeho svědectví si piráti stanovili krajní podmínky propuštění. „Chci sedm milionů dolarů nebo mi dovolíte vzít si třináctiletou dívku za ženu,“ cituje Bild šéfa únosců. Piráti přitom pětičlennou rodinu a další dva lidi nechávají žít v otřesných podmínkách. „Je tam nesnesitelný zápach, piráti každý den zabíjejí dvě kozy, vnitřnosti leží všude kolem. Je horko, voda je znečištěná, nefunguje záchod ani koupelna. Všichni rukojmí vypadají hodně unaveně a sklíčeně,“ popsal situaci dánský žurnalista a dodal, že další vývoj teď lze jen sotva odhadnout.

jakub-moravec ( 29. března 2011 08:22 )

Cinderelo a kudlanko, já jsem myslel že to víte, o své manželce jsem už psal dříve. Kdybys ty cinderelo bylo hodná manželka, tak by tě nikomu nedal a ty kudlanko jsi mi tam za toto vyynadala v jiné zprávě. S moji manželkou to bylo tak,ona byla frigitní a proto jsem jí chtěl nabídnout tomu pirátovi a až by on to zjistil, terfí ho šlak a já pak dostanu odměnu za to že jsem zachránil tu loď s těma lidma. Chápete už to? To jsem rád

jakub-moravec ( 29. března 2011 08:12 )

cinderelo, čti míže vysvětlení

jakub-moravec ( 29. března 2011 08:11 )

limaku

jakub-moravec ( 29. března 2011 08:10 )

prezzo, jen hlupák se vydá do končin kde jsou piráti? A my sedíme na zadku a stejně máme piráty ve vládě

jakub-moravec ( 29. března 2011 08:06 )

kramoro, jak to že nepodniknou operaci?, protože čekají na české vojáky a těm zase chybí vojín kramora

Zobrazit celou diskusi