Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Šílený Kaddáfí: Jsem jako anglická královna, útočí na mě Al-Káida

Autor: ap, evakk - 
24. února 2011
17:05

Šílenec, jehož hordy zahraničních žoldáků vraždí tisíce obyvatel Libye, opět vystoupil s výzvou k občanům země, nad níž ztrácí kontrolu. A nepřekvapil. Povstání proti své osobě je spiknutím Al-Káidy, on sám se přirovnal ke královně Alžbětě, mládež protestující proti němu je zdrogovaná a jejich rodiče by je měli přivést domů.

"Ničíte dějiny. I naši nepřátelé kroutí hlavou, kam jste naši zemi dostali," zaútočil na lidi, kteří se po 41 letech jeho diktatury vzbouřili.

Kaddáfí je jako kůl v plotě, který se hroutí

"Je to ostuda a fraška. Nemáte žádný soucit?" oslovoval jejich svědomí muž, který na potlačení povstání neváhal nasadit žoldnéře ze sousedních afrických zemí. Ti ovšem začínají ztrácet půdu pod nohama, a tak stále opuštěnější vůdce apeluje na rodiče vzbouřenců. "Běžte, promluvte se svými syny a doveďte je zpátky domů. Vaši synové útočí na nevinné lidi na ulicích a ostatní se jich bojí."

Realita je taková, že jeho žoldnéři na ulicích útočili na sanitky, které se snažily dostat k raněným lidem. I proto se k hlavnímu městu Tripolisu začínají stahovat vzbouřenci a armáda, která z velké části přešla na stranu povstalců. Kaddáfí sám utekl do města Zavíja.

Jsem jako anglická královna

Údajně bude bojovat do posledního okamžiku a raději spáchá sebevraždu, než by odjel. O to se prý včera pokusila jeho dcera Aisha. Malta civilnímu letadlu z Libye, na jehož palubě se měla nacházet, odmítla povolit přistát.

Co je podle Kaddáfího příčinou toho všeho? "Užívání drog a alkoholu. A také Al-Káida." On sám odmítá, že by byl diktátorem. "Veškeré pravomoci jsou v rukou lidu a vy máte právo nakládat se svými záležitostmi podle vlastního přání. Já žádné slovo nemám," uvedl Kaddáfí a své postavení přirovnal k symbolickému postavení královny Alžběty II. ve Velké Británii.

jakub-moravec ( 25. února 2011 17:55 )

golf33

alex0800 ( 25. února 2011 11:46 )

Husajnova smrt také hodně pomohla míru, že..? Jediný, kdo držel tu zemi pohromadě byl odstraněn. A britové jezdící převlečení za Talibán střílející místní.. To je sousto, který moc neukazujete, stejně jako další přehmaty válkdy proti vymyšlenému nepříteli (terorismu).. Je to neplnění Rockefellerových představ, které píše ve svých pamětech. Větší destabilizaci arabského světa za posledních 30 let nikdo neviděl.. Co třeba nedávná Nečasova cesta do francie, kdy bylo médiím vyhrožováno, že nebudou informovat.. Co se neměl národ dozvědět..? Co se řešilo ve francii..?

jakub-moravec ( 24. února 2011 23:36 )

nerad dlouho diskutuji o tyranu dokud žije, bude zajímavější až už tu nebude.

jakub-moravec ( 24. února 2011 23:31 )

Pane smrku, vy jste pro mne záhadný člověk, některé vaše články jsou perfektní a jindy zas toto co jste napsal teď. Nevím kam mám vás zařadit, jako byste byli dvojníci, jeden dobrý a druhý zlý. Mohl byste to vysvětlit? Zřetelně a pomaloučku a bez nadávek. Děkuji.

jakub-moravec ( 24. února 2011 23:27 )

Pokračujte pane Golfe, po Gottwaldu to byli další komunistické hovada jeden za druhým až po Jakeše, pak se čas malinko zastavil a komunismus se otřásl, ale nástupem šaška Havla se dalo zase vše do pořádku, trochu si poměnily názvy a už si přestali soudruhovat, ale jejich zločinecké vrození trvá dál až do dnešního tunel-dědka Klause. Všechny je zavést do Libye ke Kaddafímu a tam se mohou všichni ještě naposledy objímat, než si na sobě provedou hromadnou sebevraždu podle Hitlerova vzoru. Pak se ještě všechny mrtvoly polejou benzínem a zapálí. Konec jedné etapy.

Zobrazit celou diskusi