Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Indický diplomat četl cizí projev, nevšiml si toho

Indický ministr zahraničí S. M. Krishna si přivlastnil projev portugalského diplomata, který měl svou řeč připravenou na řečnickém pultu. Krishna si z toho nic nedělá.
Indický ministr zahraničí S. M. Krishna si přivlastnil projev portugalského diplomata, který měl svou řeč připravenou na řečnickém pultu. Krishna si z toho nic nedělá.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak - 
15. února 2011
19:07

V pátek na Radě bezpečnosti OSN měl projev indický ministr zahraničí. Když monotónním přednesem došel na konec stránky své řeči, vzal si do ruky další. Nevšiml si ale, že list nepatří k jeho projevu a tak tři minuty přednášel řeč portugalského diplomata, který si poznámky připravil na stůl. Ministr se však trapně necítí.

Na jednání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku se dnes událo veliké faux-pas. Přestože indický ministr říká, že se zas tak moc nestalo, ostatní diplomaté a hlavně indická opozice to vidí jinak.

Indický ministr zahraničí Somanahalli Mallaiah Krishna (78 let) monotónně odříkával připravený projev a pozornost v sále už pomalu klesala na bod mrazu. Po krátkém ministrově odkašlání zpozornělo jen pár úředníku. Dál pokračoval ve čtení, ale už ne svého projevu. "A nyní malou osobní poznámku," přečetl. V tomto momentu se měli probudit jeho poradci. To se však nestalo.

Měl před sebou moc papírů

"Dovolte mi vyjádřit hluboké uspokojení nad těmi šťastnými okolnostmi, které sem dnes přivedly dvě portugalsky mluvící země." Po této větě už se do sálu myšlenkami vrátilo více posluchačů. Nešlo totiž o projev, který poradci připravili pro Krishnu, nýbrž o řeč portugalského diplomata. Trvalo však tři minuty, než byl Krishnův přednes utnut upozorněním jednoho z jeho poradců. Ministra to ale vůbec nevykolejilo. Papír odložil, vzal si ten správný, znovu si odkašlal a začal od začátku. Po projevu trapný okamžik komentoval se slovy: "Měl jsem před sebou moc papírů."

Pro indickou opozici to bylo ale přilití oleje do ohně. Strana s názvem Bharatiya Janata Party okamžitě podala vyjádření, že by měl Krishna odstoupit. Podle představitelů strany už není ve svém úctyhodném věku schopen funkci vykonávat.

Ostré kritice neušel nikdo

Nejen indický ministr zahraničí, ale i ostatní diplomaté byli po tomto trapném okamžiku pod palbou tvrdé kritiky, že nechodí na jednání řádně připraveni. Často totiž přijmou od svých úředníku množství materiálů, které nejsou schopni zpracovat. Čas od času vůbec neví, o čem mluví.

muchojka ( 17. února 2011 10:25 )

MUSIM TI OPONOVAT...V INDII JSEM BYLA DVAKRAT-JE TO NADHERNA ZEME PLNA CHUDYCH,ALE OPRAVDU CHUDYCH LIDI-ALE LIDI,KTERI MAJI SLUNICKO V SRDSI A JSOU NESKUTECNE MILI I PRI TY SVOJI BIDE...INDIE JE POEZIE,KRASA A VLIDNOST. A ZASTUPUJE JE MOZNA CLOVEK S TAKOVYM CHARAKTEREM,JAKO JE TANHLE-I KDYZ SI MYSLIM,ZE SE TO MUZE STAT KAZDEMU ....A MEZI NAMA-I KDYBY TO CETL DALE A CELY,70% LIDI BY SI TOHO VUBEC NEVSIMLO A MEZI NIMI I TEN NAS!!!

mandat ( 16. února 2011 07:25 )

Kdyz jiny clovek udela chybu,je odvolan z funkce.Trener fotbaloveho muzstva by uz letel za neuspech.A diplomat je tam dozivotne?Pak se nemusime divit,ze je na svete takovy bordel.

golf33 ( 15. února 2011 20:09 )

No jo, cikáni už kradou i projevy....

Zobrazit celou diskusi