Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Saúdský princ ubil sluhu: Dostal doživotí!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, mivr, koj - 
20. října 2010
13:57

Tak z tohoto průšvihu už mu právníci ani královská rodina asi nepomůžou! Saúdskoarabský princ Abdalazíz bin Násir Saúd (25) byl britským soudem uznán vinným z vraždy vlastního sluhy (†23). S tím podle všeho udržoval milostný poměr, což se navíc v Saúdské Arábii trestá smrtí. V Británii, kde k činu došlo, dostal doživotí.

Podle prokuratury byly na těle nebohého sluhy patrné známky sexuálního násilí. Mrtvý muž měl například pokousané tváře. Příčinou jeho smrti bylo bití a udušení.

Přiznal se, ale vražda to prý nebyla

Saúdskoarabský princ Abdalazíz bin Násir Saúd se před britským soudem přiznal k neúmyslnému zabití svého sluhy Bandara Abdalazíze. Umlátil ho v luxusním londýnském hotelu, násilí už ale začalo ve výtahu.

Muži sdíleli společný pokoj. Podle výpovědi se princ vzbudil 15. února v krvavé posteli, ale úmyslnou vraždu zásadně odmítá. Co se v hotelovém pokoji tedy stalo, se už asi nikdo nedozví.

Princova výpověď byla velmi nepřesvědčivá. Bandarovo tělo se totiž našlo v zakrvácené posteli. Princ, který s ním popíjel předtím až do rána v baru a probudil se ve tři hodiny odpoledne následujícího dne, byl prý v šoku, ale pokusil se smýt krev ze šatů oběti. K ranám patrným na Bandarově těle řekl, že byl jeho sloužící tři týdny před smrtí napaden a oloupen na jedné z londýnských ulic.

Kamera umístěná v hotelovém výtahu ovšem zachytila dva incidenty, při nichž elegantně oblečený princ nemilosrdně a agresivně bije Bandara v kabině výtahu pěstmi a lokty. Oběť se jen pokouší chránit si hlavu, ale jinak se téměř nebrání.

Popírá svou orientaci?

I když měli společný pokoj, princ popírá spekulace, že by mezi nimi fungoval homosexuální vztah. Prý byli pouze přátelé. „Buď je homosexuál, nebo má k homosexualitě sklony,“ vyjádřil jasné stanovisko k případu prokurátor Jonathan Laidlaw. Princ si navíc v minulosti objednával sexuální služby pro gaye prostřednictvím eskort-servisu.

Princ Abdalazíz je vnukem bratra saúdskoarabského krále Abdalláha. Není se tedy čemu divit, že se Abdalazíz snaží před světem zakrýt, že je homosexuál. Co by mu na to asi řekli doma v Saúdské Arábii, kde se homosexualita trestá smrtí?

soica.flatulescu ( 20. října 2010 20:34 )

Máš pravdu! Všude jinde lumpa odsoudí,my si je tady pěstujeme.

pinareal ( 19. října 2010 19:29 )

Že tam nemají takového ministra spravedlnosti, jako byl náš "skvělý" a nezapomenutelný Němec. Ten by ho osvobodil a ještě mu zajistil azyl, aby ho nikdo nemohl potrestat.

Zobrazit celou diskusi