Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Tatrách zemřel další český turista

Malá Fatra je krásná a zrádná zároveň...
Malá Fatra je krásná a zrádná zároveň...  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, jos - 
24. září 2010
18:30

V Malé Fatře na Slovensku dnes (pátek) zemřel český turista. Muž podle záchranářů upadl do bezvědomí při výstupu na Rozsutec z Vrátné doliny.

Život mu nezachránila ani resuscitace od lékaře, který náhodou procházel po turistické stezce. Informovala o tom horská záchranná služba a letečtí záchranáři.

"Krátce po dvanácté hodině při výstupu na vrchol Rozsutec pocítil nevolnost 67letý český turista. Proto jeho známý požádal horskou službu o pomoc.
Zásah leteckých záchranářů ztížil silný vítr, který zkomplikoval přistání vrtulníku. Tělo Čecha nakonec záchranáři předali policistům.

Slovenské hory si letos vyžádaly již několik obětí. Koncem července například ve Vysokých Tatrách zemřel 50letý turista z Polska. Začátkem stejného měsíce zase nepřežil asi stometrový pád z tatranského vrchu 36letý muž.

ccir ( 25. září 2010 23:33 )

ccir ( 25. září 2010 23:32 )

pejsankova Tak odpochoduj tiež do Tatier! Tie ťa radi spapajú ak si ešte vôbec stráviteľná!

ccir ( 25. září 2010 23:29 )

ccir ( 25. září 2010 23:28 )

Každe hory a veľhory majú svoje vlastné čaro nielen v Európe. To, že v Česku sa také niečo ako Tatry "neurodilo", neznamená to však že Česko nemá čo ponúknuť. Česko má tiež svoje pozoruhodnosti. Ja si Tatry bez Čechov ani neviem predstaviť! Keby tam nebolo Čechov, tak ako keby tam nebolo už ani tých Tatier! Ono to akosi patrí tiež k sebe, že?

ccir ( 25. září 2010 23:17 )

Taktiež vzdávam úctu tomu pánovi, ktorý chcel skonať práve v našich horách! Česť jeho pamiatke! Ostatným taktiež želám príjemný a zážitkov plný pobyt v našich horách, dávajte tam však na seba pozor! Tie veľhory si vyžadujú rešpekt a úctu. Kto sa im prieči, vezmú mu to najdrahšie čo vôbec kedy mal!!!

Zobrazit celou diskusi