Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál ve škole: Chlapce (5) sexuálně týrali spolužáci!

Matka týraného chlapce Yenny Valero je přístupem školy zděšená
Matka týraného chlapce Yenny Valero je přístupem školy zděšená  (Autor: Reprofoto Daily Mail)
Autor: INT, mivr, kamp - 
9. září 2010
14:27

Škola by měla být místem bezpečí. Zcela jiné zkušenosti má ale třicetiletá Američanka Yenny Valero. Jejího teprve pětiletého syna sexuálně šikanovali jeho čtyři stejně staří spolužáci! Malí pachatelé navíc nebudou pro svůj nízký věk potrestáni.

Týraný chlapec se v červnu svěřil matce a sestře, že ho spolužáci sexuálně obtěžovali na záchodech. Jeho matka Yenny pění vzteky a bezmocí. Doteď se totiž případ nedořešil a co víc - vypadá to, že ani nedořeší. Extrémně nízký věk zaručuje pachatelům beztrestnost.

Paní Valero už si stěžovala ve škole. Tam jí ale řekli, že o tom nic neví, ale že to budou vyšetřovat. Pořád se ale nic neděje. Ženin právník je případem úplně vyveden z míry: „Vlastně venku pobíhají čtyři monstra. Dokonce jim ani za jejich hrůzné činy nebyla předepsána terapie!“ rozčiloval se.

Noční můry a stres

Chlapec přiznal, že byl od spolužáků šikanován delší dobu. Sexuální obtěžování na záchodech po nějaké době nerozdýchal a rozhodl se svěřit doma. „Jsem velmi smutná a zklamaná,“ vyjádřila se k incidentu matka chlapce pro noviny Daily News.

Paní Valero samozřejmě napadeného syna nechala přeložit na jinou školu a chlapec v současnosti navštěvuje psychologa. Podle lékařů oběť utrpěla fyzickou újmu a post-traumatický stres.

„Nikdy si neuvědomíte, že něco takového může potkat vaše dítě. Obzvlášť ve škole. Předpokládáte, že se z ní vrátí v pořádku. Nemůžu uvěřit tomu, co se mému synovi stalo. V první chvíli jsem si myslela, že se mi to celé jen zdá, že mám hroznou noční můru,“ vzpomíná na první okamžiky poznání matka napadeného chlapce.

c3rb3r0s ( 9. prosince 2010 20:32 )

A měls ho nejdelšího?

slavka ( 13. září 2010 17:36 )

protože já si tedy neumím představit, že by pětileté děti někoho mohly "sexuálně šikanovat". To, že si děti v tomhle věku na záchodech ukazují pindíky a vůbec se zajímají o to, jak to tělo vlastně vypadá a funguje je jedna věc, to, že to zřejmě dotyčnému chlapečkovi vadilo a zřejmě se těchto "her" nechtěl účastnit, je věc druhá. Ale nazývat to sexuálním šikanováním je tedy dost silné slovo. Neřeknu, kdyby to byli spolužáci dejme tomu dvanácti nebo čtrnáctiletí, neřku-li učitel, tam už by to bylo na místě, ale jeho vrstevníci? - to vidím spíš na hysterii puritánské matky.

Zobrazit celou diskusi