Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tornádo se prohnalo Německem: Trhalo střechy, ničilo auta

  • Autor: ČTK,oj,mivr - 
    24. 8. 2010
    09:39

    AKTUALIZUJEME: Německem se v pondělí večer prohnalo ničivé tornádo. Z desítek budov trhalo střechy a ničilo auta. Policie odhaduje škody na desítky miliony korun. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

    V obci Lumda, součásti města Grünberg v kraji Giessen, tornádo zcela strhlo střechu z deseti budov a na čtyřicet čtyři dalších střechu poškodilo. Také v sedmdesát kilometrů vzdáleném Schlüchternu řádilo tornádo, strhávalo střechy, převracelo a odnášelo odpadkové kontejnery.

    V postihnuté vesnici, kde žije šest set sedmdesát tři obyvatel, zasahovalo až zhruba do půlnoci dvě stě padesát členů hasičského sboru, technické pomoci a záchranné služby.

    Živel strhl polovinu střechy místní hasičské zbrojnice, střešní tašky poškodily dvacet čtyři soukromých vozů členů hasičského sboru, kterými přijeli do centrály. Zničeny byly i rádiové věže.

    "Právě jsme se vrátili z hašení požáru v jednom sklepě a byli jsme nemile překvapeni. Tornádo si doslova udělalo průsek skrz celé město," charakterizoval situaci mluvčí místního hasičského sboru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi