Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Kolumbii se zřítilo letadlo se 131 lidmi na palubě!

Z letadla zbyly trosky.
Z letadla zbyly trosky.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
16. srpna 2010
16:54

Boeing 737 havaroval v rámci přistání na kolumbijském ostrově San Andrés. Zraněno bylo údajně nejméně sto čtrnáct osob. Jen pět z nich je ale  zraněno vážněji. Havárii nepřežila žena (65). Dostala infarkt a zemřela při převozu do nemocnice.

Při přistání na ostrově v Karibiku se stroj rozlomil na tři kusy. Příčina neštěstí je zatím neznámá, ale kolumbijské letectvo již vyšetřuje informaci, že bylo letadlo těsně před havárií zasaženo bleskem.

Na palubě letounu bylo 125 cestujících a šestičlenná posádka. Velitel kolumbijského letectva v Karibiku plukovník David Bariero tvrdí, že jen zručnost pilota zabránila ve srážce letounu s letištěm. V době přistávacího manévru tam totiž řádila silná bouřka. Podle pilota asi 80 metrů před začátkem přistávací dráhy do stroje uhodil blesk.

Na místo nehody ihned dorazily sanitky, které začaly odvážet zraněné cestující do blízké nemocnice. Pomáhaly ale i osobní auta a taxíky. Podle kolumbijských serverů rychlý zásah pohotovostních sil na ploše letiště zabránil možnému vzniku požáru trosek letadla.

 

 

Bogotá 16. srpna (ČTK) - Letadlo Boeing 737 s více než 130 lidmi na palubě dnes havarovalo při přistání na kolumbijském ostrově San Andrés. Podle agenturních informací o život přišel jeden člověk, zraněno bylo nejméně 114 osob, z nich jen pět má zranění vážnější.
Letadlo se při přistání na ostrově v Karibském moři (190 kilometrů východně od břehů středoamerické Nikaraguy) rozlomilo na tři kusy. V době přistávacího manévru panovala v oblasti silná bouřka a podle pilota do stroje uhodil blesk asi 80 metrů před začátkem přistávací dráhy.
Obětí nehody se stala 65letá žena, která utrpěla infarkt a zemřela při převozu do nemocnice.
Na palubě letounu bylo 125 cestujících a šestičlenná posádka. Jen "zručnost pilota zabránila ve srážce letounu s letištěm", prohlásil velitel kolumbijského letectva v Karibiku plukovník David Barrero.
Zraněné odvážely do nemocnic nejen sanitky, ale i soukromé automobily či taxíky. Podle kolumbijských serverů rychlý zásah pohotovostních sil na ploše letiště zabránil možnému vzniku požáru trosek letadla.

Zobrazit celou diskusi