Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záplavy v Pákistánu: 2000 mrtvých, 2 miliony lidí bez domova

Zoufalství lidí je obrovské. Během chvíle přišli o všechno, nemají střechu nad hlavou ani jídlo. Většina z nich chce za každou cenu pryč.
Zoufalství lidí je obrovské. Během chvíle přišli o všechno, nemají střechu nad hlavou ani jídlo. Většina z nich chce za každou cenu pryč.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, vk - 
10. srpna 2010
08:15

Téměř 2000 tisíce mrtvých, tisíce pohřešovaných, miliony bezdomovců...

Situace v Pákistánu, kde také panují obrovské záplavy, zůstává kritická. O tom svědčí i snímek z jedné z postižených oblastí. Oběti povodní se snaží zoufale zachytit odlétající helikoptéry a chtějí se dostat pryč.

Celkový počet postižených v zemi byl vyčíslen na 15 milionů. Živel, který je považován za nejhorší za posledních 80 let, je připravil o vše. Dva miliony Pákistánců zůstávají bez střechy nad hlavou.

Voda navíc zdevastovala přes 570 tisíc hektarů půdy, což se projevilo raketovým vzestupem cen ovoce a zeleniny. Cena rajčat, cibule či brambor se zčtyřnásobila, a mnozí lidé si je tak nemohou dovolit.

Jednou z možností, jak opustit postižené oblasti, je odlétající helikoptéra Jednou z možností, jak opustit postižené oblasti, je odlétající helikoptéra | Reuters

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi