Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolik uniklo ropy? 178 olympijský bazénů!

Množství ropy, která ničí Mexický záliv, je neuvěřitelné
Množství ropy, která ničí Mexický záliv, je neuvěřitelné  (Autor: ČTK)
Autor: pes, jos - 
28. června 2010
18:14

INFOGRAFIKA: Ropa uniká z vrtu společnosti BP už od 20. dubna a způsobuje nejhorší ekologickou havárii v historii USA. Představit si množství mazlavé tekutiny, ktará ničí vše živé, je děsivé. Blesk.cz došel k děsivým číslům!

Ropa uniká z vrtu do vod Mexického zálivu už od 20. dubna a způsobila nejhorší ekologickou havárii v historii USA. I při fungování odčerpávacího a spalovacího systému se společnosti BP zatím daří zachycovat pouze část suroviny vytékající do moře a úplné zastavení úniku se dá očekávat až v srpnu po dokončení takzvaných odlehčovacích vrtů.

Šířící se ropná skvrna uzavřela mimo jiné bohatá loviště ryb, usmrtila stovky želv a mořských ptáků a desítky delfínů a znečistila pobřeží čtyř amerických států.

Kvůli ropné skvrně vydala americká vláda koncem května půlroční zákaz těžby ropy v hloubkách větších než 150 metrů a zastavila vydávání povolení pro nové vrty.

Zjistit, kolik ropy do moře uniklo a uniká, je složité. Názory odborníků se různí. Blesk.cz se pokusil objem ropy, která od 20. dubna do moře unikla, podle dostupných informací vypočítat a přiblížit...

Ropa - infografika Ropa - infografika | Blesk

sigenius ( 29. června 2010 12:23 )

no jó, převáděly

sigenius ( 29. června 2010 12:23 )

Velmi děkuji za péči o mou představivost, jen mi prosím sdělte, kolik metrů krychlových má váš olympijský bazén. Nebo sdělte, o kterou olympiádu se jedná, já už si to dohledám. Ano, jsem blb, potřebuju si číslo převést na bazény. To mi připomíná, jak se za totality tuny obilí převáděli na vagóny. Nakonec vešlo ve známost, že jeden vagón rovná se 20t. Tak to prosím odtajněte s těma bazénama také.

glumik ( 28. června 2010 22:43 )

Korporátní charta British Petroleum žádným způsobem neopravňuje k následujícímu: A. OTRAVA VODY, OBZVLÁŠTĚ VELKÝCH ČÁSTÍ OCEÁNU; B. ZPŮSOBOVÁNÍ LIDEM FYZICKÉ A DUŠEVNÍ UTRPENÍ OTRAVOU ZDRAVÉHO PROSTŘEDÍ; C. PORUŠOVÁNÍ MEZINÁRODNÍHO PRÁVA, DOHOD A ZÁRUK; D. ZPŮSOBOVÁNÍ ŠIROKÉ DEGRADACE LIDSKÝCH BYTOSTÍ A EKOLOGICKÝCH SYSTÉMŮ PLANETY; E. PÁCHÁNÍ PŘESTUPKŮ, Z NEDBALOSTI ČI JINAK, NA MAJETKU JINÝCH, OBZVLÁŠTĚ NA SUVERÉNNÍ PŮDĚ TEXASU, LOUISIANY, MISSISSIPPI, ALABAMY, FLORIDY – STÁTECH UNIE, ČLENECH REPUBLIKY Spojených Států Amerických; F. PÁCHÁNÍ ČINŮ, Z NEDBALOSTI NEBO JINAK, SVOJI POVAHOU VÁLEČNÝCH, INVAZE NA SUVERÉNNÍ PŮDU A POLITICKÉ DĚJIŠTĚ UMOŽNĚNÍM ABY CHEMICKÉ A BIOLOGICKÉ JEDY ZASÁHLY ZMÍNĚNÁ TERITORIA. G. PÁCHÁNÍ ČINŮ, Z NEDBALOSTI NEBO JINAK, DOSÁHNUVŠÍCH ZLOČINŮ PROTI LIDSTVU, JAK BYLO ODPOVÍDAJÍCÍM ZPŮSOBEM DEFINOVÁNO MEZINÁRODNÍM PRÁVEM, KTERÉMU BRITISH PETROLEUM PODLÉHÁ, PROSTŘEDNICTVÍM KORPORÁTNÍ CHARTY VYDANÉ BRITSKOU KORUNOU.

glumik ( 28. června 2010 22:41 )

Žalujeme britský královský dvůr kvůli havárii British Petroleum za zločin proti lidstvu a degradaci planety a lidské rasy Dokument, který následuje po tomto úvodu, nazvaný „Obsílka Lis Pendens“, je něco jako pouhý list na stromě. Ten má mnoho větví, velký kmen a hluboké kořeny. Proto by skeptici měli pochopit, že tento dokument je uveřejňován jen proto, aby začal proces odhalení světu hluboké a masivní mise, která se vyvíjela mnoho let. Miliony pracovníků světla, kteří si přáli a pracovali na odstranění vlády zla, zatčení zkorumpovaných bankéřů a politiků předpovídaly. Většina z nich si nebyla vědoma přesné identity „bílých rytířů“, kteří to provedou. Většina si nebyla vědoma, jak přesně může k těmto zatčením dojít, nebo kdo by je měl organizovat, někdo jiný než pouze abstraktní, neviditelní a neznámí záhadní „mistři“. více: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10657

hugu ( 28. června 2010 20:30 )

Ty olympijské bazény jsou větší,než jsem si myslel. 60 000 barelů denně je přibližně 9 500 kubických metrů...

Zobrazit celou diskusi