Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž bez končetin se chystá přeplavat La Manche

Francouz plave za pomoci ploutví, které má připevněné k pahýlům
Francouz plave za pomoci ploutví, které má připevněné k pahýlům  (Autor: profi media.cz)
Autor: INT, shp - 
3. června 2010
10:20

Zásah elektrickým proudem připravil Francouze Philippa Croizona (42) o všechny končetiny, ale ne o vůli žít. I přes svůj vážný handicap se muž chystá v létě přeplavat kanál La Manche. Na odvážný kousek, na který by si ani většina zdravých lidí netroufla, se Croizon připravoval pouhé dva roky.

V roce 1994 utrpěl Croizon silný úder elektrickým proudem. Místo končetin mu po nehodě zůstaly pahýly. Při pobytu v nemocnici viděl dokument o plavcích, kteří pokořili kanál La Manche, a rozhodl se, že to přece dokáže také. Navzdory svému handicapu se tak Croizon rozhodl, že přeplave Lamanšský průliv v jeho nejužším místě, z Folkestone ve Velké Británii do francouzského Cap Gris Nez. Tato dvě místa jsou od sebe vzdálená přibližně 36 kilometrů.

A jak bude plavat, když nemá nohy ani ruce? Na pahýly si prostě připevní speciání ploutve. Dýchat bude šnorchlem. Plavba by mu měla trvat přibližně jeden den. Dvojnásobný otec, který vyzkoušel už i skok z letadla s padákem, trénuje na plavbu až třicet hodin týdně.

„Je to můj sen a jsem odhodlaný si ho splnit. Rodiče si nejdřív mysleli, že je to šílený nápad, ale já jsem se nevzdal a pokračoval v trénování. Čím více plavu v moři, tím se cítím jistější,“ prozradil.

Francouz plave za pomoci ploutví, které má připevněné k pahýlům Francouz plave za pomoci ploutví, které má připevněné k pahýlům | profi media.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

speee ( 3. června 2010 21:00 )

bod pro Vás

qwerty ( 3. června 2010 17:13 )

Tohle opravdu dělám jen výjimečně, ale zasloužíte si to: D E B I L O V É !!!

palko1961 ( 3. června 2010 15:12 )

borec bude pro zraloky jak jednohubka.

Zobrazit celou diskusi