Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující foto: Býk probodl toreadorovi čelist

Půltunový býl probodl rohem čelist slavného toreadora
Půltunový býl probodl rohem čelist slavného toreadora  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
23. května 2010
16:54

Půltunový rozzuřený býk zaútočil na slavného toreadora Julia Aparicia (41) a rohem mu probodl krk a čelist. Hrůza se stala v madridské aréně Las Ventas a přihlíželo jí ai 20 000 lidí.

Toreador utrpěl těžká poranění. Ještě v noci ze soboty na neděli podstoupil operaci. Podle agentury AFP je Aparacio při vědomí a jeho stav je stabilizovaný.

Zvíře vážící 530 kilogramů nejdřív jedenačtyřicetiletého zápasníka povalilo na zem a pak jej nabodlo. Návštěvníci koridy viděli, jak pravý roh provrtal dolní čelist a jazyk toreadora a čněl z jeho úst. Dva diváci při krvavé scéně omdleli, informoval místní rozhlas.

Přežil jen zázrakem

Aparicio byl nejdřív ošetřen přímo v zápasnické aréně, ale v noci podstoupil operaci trvající šest hodin. Nyní je pacient mimo ohrožení života, sdělili madridští lékaři. Jeho spodní čelist je však rozdrcena a zlomenou má i horní čelist.

"Přesto měl neuvěřitelné štěstí. To, že všechny ostatní orgány zůstaly ušetřeny, hraničí se zázrakem," řekl podle agentury DPA lékař Máximo García Padrós. Rehabilitace pacienta podle něj bude velmi zdlouhavá.

Video Divoký býk svým rohem zajel toreadorovi do krku. - youtube.com
Video se připravuje ...

gogo ( 25. května 2010 15:46 )

Naprostý souhlas .....

milo ( 25. května 2010 12:41 )

Dobře mu tak ***ov*...ať všechny toreadori klidně ti bíci pozabíjejí...na to bych se šla podívat....zvracím jen z pomyšlení co se těm zvířatům při těch událostech děje...

srabundira ( 25. května 2010 09:17 )

jsi nějak mimo mísu

karamelka ( 25. května 2010 00:24 )

aby vás náhodou důchodci neprobodli! http://www.youtube.com/watch?v=NkKA8ynToNs

generis ( 24. května 2010 11:27 )

Bohužel je to tak, zvíře které jde do korridy je odsouzeno k bolestivému umírání několikaterým nabodnutím tak aby bylo vydrážděno k potřebné zuřivosti a následně konečným probodnutím kordem, které nemusí být vždy jen jedno.

Zobrazit celou diskusi