Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Potrat v 22. týdnu: Plod žil celý další den

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: amp, jos - 
29. dubna 2010
17:09

Itálii šokoval případ děsivého potratu, který se stal ve městě Rossano. Lékaři tu v 22. týdnu provedli potrat ženě, která zjistila, že její miminko bude zřejmě postižené. Embryo odložili do mísy. Když se druhý den vrátili, chlapec ještě žil.

Plod chlapce starého 22. týdnů, lékaři vyjmuli z matčina lůna. Matka o to žádala, vypadalo to, že se narodí postižený. Doktoři ho odložili do mísy a nechali zemřít. Většinou to trvá chvilku. Druhý den ale chlapce našli, jak stále žije. Hystericky jej začali držet při životě. Jakoby si délkou svého přežití vysloužil větší právo na život. Další den ale přesto zemřel. Intenzivní péče lékařů v italském městečku Rossano ho už nezachránila. O případu informuje britský Daily Mail.

Najednou měl žít...

Matka byla těhotná poprvé.  Pro pozdní potrat se rozhodla poté, co rentgen odhalil, že dítě bude pravděpodobně postižené. Po provedeném zásahu lékaři děcko prostě položili do mísy a nechali svému osudu. Ať pomalu zemře. Druhý den, asi dvacet hodin po potratu, živé tělíčko našel místní kaplan. Šel se pomodlit k jeho mrtvému tělíčku. Když k němu kleknul, zjistil, že chlapeček, zabalený do kusu prostěradla, kolem kterého byla stále omotaná pupeční šnůra, žije.

Co zjistí policie?

Kaplan hned přivedl lékaře. Z plodu, které měl být odstraněn ze světa, se najednou stalo dítě, které mělo za každou cenu přežít. Tělíčko odvezli na jednotku intenzivní péče. Kvůli záchraně života se u inkubátoru vystřídala celá jednotka specialistů na předčasné porody. Nic nezmohla. Chlapeček beze jména v pondělí zemřel. Italská policie začala případ vyšetřovat. Od roku 1978 jsou sice potraty v Itálii zákonem povolené, ale lékaři přesto čelí obvinění, že pochybili.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mausi ( 1. května 2010 15:43 )

tak tomu věř, děje se to běžně.

mausi ( 1. května 2010 15:42 )

takových případů je mnohem více, existuje spoutu "potracených" kteří přežili a "doktoři" je poté zachránili. Lidstvo jako celek je absolutní dobytek,který se neštítí vůbec ničeho. Když čtu jak zachraňjí s velkou slávou mimča předčasně narozená, říkám si VY POKRYTCI a kolik jich za den zabijete? Jak je možné, že žijící dítě hodí do odpadu? To se přece nedělá ani se štěňaty. ***i.

c3rb3r0s ( 30. dubna 2010 22:29 )

Musíš taky myslet na matku. Starat se o postižený dítě je hromada starostí navíc.

evita2 ( 30. dubna 2010 08:34 )

Josefino, probůh ne.O té solné injekci nic nevím.S tou co myslím já, je za pár vteřin "hotovo". No je to ale hnusné téma, snad nikdy nebudu stát před podobnou volbou. Být tou matkou a dozvěděla bych se něco takového, tak si to snad jdu hodit...

mirunkas ( 30. dubna 2010 03:57 )

On britský Daily Mail je takový lepší The Sun,čili dost pochybný plátek,proto bych tomu nevěřila....Už jenom to,že píšou..."a přišli druhý den"...no jasně,to jí dělali potrat večer,jo?Prostě bláboly....

Zobrazit celou diskusi