Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britka (†13): Oběsila se, protože byla krásná

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, vk - 
11. března 2010
16:26

Šikanovali ji, protože byla až moc hezká. A ona nakonec pro krásu zemřela. Spolužáci třináctileté Poppy Bracey z britského města Leigh jí její vzhled záviděli. Ona se proto zabila.

Zle si ji dobírali. Až do minulého týdne. Nešťastná dívka se vrátila ze školy a ve svém pokoji se oběsila.

Byla opravdu krásná. Měla velké modré oči, blonďatou kštici, plné rty. Ke všem se chovala přátelsky. Ale místo obdivu sklízela jen posměch. Vzhledem až příliš vyčnívala z davu a spolužáci jí to vyčítali. Nespočetné slovní útoky, které se čím dál více stupňovaly, už dívka nedokázala snášet. Minulý týden byla nalezena v pokoji, kde se pokusila o sebevraždu. Chtěla se oběsit. I když rodiče okamžitě zalarmovali pomoc a dívku převezla záchranka do nemocnice, bylo už pozdě. Zemřela.

Britská policie nyní šetří, zdali důvodem její smrti byla právě šikana spolužáků. Vzkazy na internetových stránkách však tuto možnost potvrzují. „Tato dívka byla jistě šikanována a smutně skončila svůj život oběšením,” píše se v jednom z nich. „Proč by ji někdo šikanoval? Tedy když nepočítám závist,“ zamýšlí se další ze studentů.

znojmacka ( 13. března 2010 09:54 )

therressa, obvyklá šikana je, když je někdo jak jsi psala tlustej, ne moc hezkej, nemocnej.. v tom máš pravdu. Ale krásky bývají většinou hvězdy a tahouny party. Spíš mi to připadá, že kvůli svý kráse možná byla zvyklá mít to, co chtěla. Zamilovala se ve 13 (možná do někoho staršího) a on ji nechtěl. Tak to třeba vyřešila takhle blbě. Mě to připadá pravděpodobnější, než že trpěla okolím za svůj krásnej vzhled. A kdyby to tak bylo, že ji odmítl nějakej její idol, tak taky přece za to nenese vinu. Její roky jsou na přežití nebezpečný vůbec, prostě telecí roky. Když si vzpomenu, jak tragicky jsem viděla z dnešního pohledu prkotiny já a se mnou spousta dalších asi. Třeba i pro ty rodiče z pohledu pěstovaný dokonalosti je jednodušší říct- mohli za to ostatní, protože z nich byla nejkrásnější, než mohl za to ten jeden, protože se mu až tak nelíbila. Škoda jí, protože byla mladá a dalo se spousta věcí překonat.

dsmann ( 13. března 2010 02:32 )

Therísku, therísku ty se furt jenom držíš toho svého dětska=hajzlové. Co takhle připustit že na tom molhli mít svůj podíl i její rodiče , špatné vedení v rodině, pomílené hodnoty i částečně ona sama. Zbavit se tý šminkový krásy skutečně nebyl žádný problém.

t.heressa ( 13. března 2010 00:40 )

krásne a vystizne a presto tak smutne...naprosto souhlasim...to jsem se jim tady celou dobu snazila vysvetlit...dekuju

t.heressa ( 13. března 2010 00:38 )

fajn jestli myslis ze to je seriozni...ja jsem se tady jenom snazila prevest debatu na to, ze nejde o to jak vypadala ale jaky jsou decka hajzlove..

dsmann ( 12. března 2010 23:57 )

Hele therísku znojmacka a kudlanka se nad tím seriózně zamyslely. Ale tobě došly argumenty a odvádíš debatu jiným směrem.

Zobrazit celou diskusi