Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Začal proces s Karadžičem

Radovan Karadžič
Radovan Karadžič  (Autor: ČTK/AP)
Autor: ČTK, pes - 
26. října 2009
09:43

Před Mezinárodním tribunálem pro bývalou Jugoslávii (ICTY) v Haagu v pondělí začal proces s bývalým vůdcem bosenských Srbů Radovanem Karadžičem.

Obžalovaný ale k soudu nepřišel a zůstal ve vězeňské cele. Už před několika dny tribunálu oznámil, že tak protestuje proti tomu, že mu soud údajně nedal dost času na přípravu obhajoby. Soud podle AFP vzápětí líčení odložil na úterý.

Karadžič je podezřelý z válečných zločinů, genocidy a zločinů proti lidskosti, jichž se podle vyšetřovatelů dopustil za války v Bosně a Hercegovině v polovině 90. let. Bude-li usvědčen, hrozí mu trest doživotního vězení. Srbská policie ho dopadla loni v Bělehradě po 13 letech intenzivního pátrání.

smrk ( 26. října 2009 11:35 )

Jsem zvědav, na co umře Karadžič ve vězení, až mu nic nedokážou jako Miloševičovi. Ten umřel na infarkt, tenhle asi na prasečí chřipku !!!!!

smrk ( 26. října 2009 11:33 )

Kde je objektivita ? V pr..deli příteli - soudí jen toho koho potřebují a vzhledem k tomu, že západ Jugoslávii rozšťoural, tak soudí jen ty ,kteří se jim nedali !!!!!

bosomfriend ( 26. října 2009 10:11 )

Ale , jak je možné , že všichni Srbové jsou odsouzeni a vrazi Srbů z Kosova , kterří vyřezávali děti z břicha Srbek a prodávali lidské orgány jsou vážení občané. Chorvati vraždili Čechy, kteří 300 let žili v Chorvatsku. Museli utéci do Německa jako váleční utečenci.Kde je objektivita a spravedlnost ?????

Zobrazit celou diskusi