Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drogová válka v Mexiku: 12 mrtvých!

Kokain - ilustr. foto
Kokain - ilustr. foto  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK, jos - 
15. července 2009
07:34

Policie objevila u silnice v západním Mexiku 12 brutálně zavražděných obětí drogového násilí. Na rozstřílených tělech byly stopy po mučení a v jejich blízkosti našli policisté výhrůžný vzkaz drogového gangu.

Z vyšetřování vyplynulo, že mrtví byli členy vojenské rozvědky, uvedla agentura AP.

V zemi již delší dobu zuří krutá a krvavá válka s drogovými gangy. Armádu do ní mexický prezident Felipe Calderón povolal na konci roku 2006.

Oběti nejnovějšího masakru tvořilo 11 mužů a jedna žena. Jejich těla byla nalezena pohromadě, svázána plachtou. Před týdnem našli policisté na stejném místě čtyři mrtvá těla.

Úřady se domnívají, že za vraždami stojí takzvaní Zetas, ozbrojené křídlo drogového kartelu operujícího v oblasti Mexického zálivu. Ti údajně bojují o kontrolu území se skupinou pašeráků ze západního Mexika, kteří si říkají La Familia (rodina).

 

hani ( 15. července 2009 15:26 )

Na vyrobu psychotropnych elexiruv potrebuji moc drog. ANO. Drogy potrebuji nejvic nelegalni vyrobce genetyckych latek. Cesko v nemocnicich pouziva vic morfinu nez Ukrajna. Kradou na vyrobu exklusivnych latek. Videt to na vlastne oci. Morfin kradou a ne obchodovat stym. Jenom te latky muzete vyrobit vy taky. Marihuana nejsou problem + rentgen= elementarne! A Jakekoliv mleko, voda, vino jsou psychotropna latka. Taky dobre zabije. A nikdo ne hleda - ne policie, ne doktori. To jejich sekretni zbran. Hitlera, Stalina, Topola a kumpane. CSSD taky tam.

Zobrazit celou diskusi