Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Belgie: Učitel týral mentálně postiženého žáka

Učitel šikanuje postiženého žáka
Učitel šikanuje postiženého žáka  (Autor: Youtube.com)
Autor: INT, shp - 
20. května 2009
18:10

VIDEO: Belgické školství čelí skandálu. Učitel na učilišti v Hoegaardenu týral mentálně i fyzicky postiženého studenta (14) obzvláště krutým způsobem.

Poté, co po učiteli žák údajně házel cement a odmítal pracovat, ho učitel nejdřív seřval: „Chop se zednické lžíce, nebo ti ji narvu do krku.“ Když mladík neposlechl, učitel ho popadl, obrátil vzhůru nohama a hlavu mu strčil do kýblu s cementem.

Celý incident si na mobil nahrál spolužák týraného chlapce a poté ho zveřejnil. Učitele čeká soud a pravděpodobně i vyhození ze školy.

cert ( 21. května 2009 08:19 )

to byl fachman, protoze ani v tak vypjate situaci nezapomnel, ze "zdivo" je treba pred aplikaci pojicich smesi navlhcit. Co bych za to dal, kdyby mne ve skole ucitele umravnovali timto zpusobem misto kilometru poznamek v zakovske, tridnich dutek a podobnych ptakovin. Nicmene u mentalne postizeneho zaka je to trosku jine. Otazka je, jestli v te tride vubec se svym postizenim mel byt...

evolucius ( 20. května 2009 23:57 )

Učitel který učí na škole pro postižené musí mít extra trpělivost.Pokud ne,nemá tam co dělat...

Dannero ( 20. května 2009 22:19 )

těžko posoudit z videa zda šlo o týrání Mohlo jít klidně o legraci a nebo ho k tomu tvrdě vyprovokoval..známe mladé učně a studenty co dokážou.. kdo ví. Ale jedno je jisté, učitel ho měl vyrazit na minutu ze školy a ne ho fyzicky napadnout a nechat se ještě k tomu natočit.

justas ( 20. května 2009 21:00 )

Dívám se na to.Co kdyby ten kluk měl dvacet pět let a pořádnou svalovinu?Jak by asi reagoval ten¨chlap"? A navíc namentálně slabšího kluka je potřeba troch jinou sílu-duševní .

Zobrazit celou diskusi