Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

ETA chtěla zabít krále Španělska

Juan Carlos
Juan Carlos  (Autor: wikipedia.org)
Autor: bel, jos, ČTK - 
13. dubna 2009
19:15

Baskická separatistická organizace ETA plánovala atentát na španělského krále Juana Carlose I.

Na řadu měli přijít i ministři nebo bankéři. Detaily útoku ETA zaznamenala na několika CD, které spolu s ruskými raketami objevila francouzská policie.

Podle listu El Correo Digital plánovali sestřelit králův vrtulník nebo letadlo raketou. „Francouzští specialisté zkoumající plány útoku usoudili, že fáze shromažďování informací se dostala do pokročilého stádia,“ uvedl list. ETA měla spadeno i na ministry. Krále, který se v zemi těší vysoké oblibě považuje organizace za symbol centralizovaného Španělska, které odmítá.

hefajstos ( 14. dubna 2009 01:52 )

Třeba jak na Balkáně humanitárně bombardovat jak Španělsko tak V.B.a tím zajistit jak v Kosovu svobodu utlačovaného obyvatelstva

gevi ( 13. dubna 2009 20:33 )

je rozdílné pojetí terorismu poměrně velkou částí naší populace. Zatímco teroristy z ETA nebo irské radikály nikdo nezpochybňuje a všichni je berou jako teroristy, v případě islámských teroristů (mimochodem mnohem nebezpečnějších) řada lidí konstruuje fantasmagorie, že to všechno jsou akce CIA a vlády USA. Je přece nesmysl, že by američané najímali sebevražedné atentátníky nebo je tajně podporovali v evropských zemích či dokonce v USA.

Zobrazit celou diskusi