Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič Minarovič: Takto se spolu smáli... A on je zabil!

Autor: INT, red - 
24. února 2009
12:14

Tragická nehoda způsobila, že takto se přátelé již nikdy nesejdou. V Bánovicích se skoro všichni znali, oslavovali spolu, bavili se. Řidič Ján Minarovič byl jedním z nich. Pak ale udělal fatální chybu!

Nedal přednost přijíždějícímu vlaku a s autobusem vjel na přejezd. Při tragické nehodě zemřelo 12 jeho známých a kamarádů.

ČTĚTE TAKÉ:

Paní učitelka Mária: Po dvaceti letech vyrazila na lyže... Zemřela u Polomky

Zabil kamarády, teď se kaje

VIDEA: Smrt si pro 12 lyžařů přišla 400 metrů před cílem

Ján Minarovič se nyní ukrývá před světem. V neděli večer ho na vlastní žádost propustili z nemocnice. Policie nechce říci, zda ho již vyslechla, či nikoli. "Propustili jsme ho v neděli ve večerních hodinách z důvodu ochrany jeho psychického zdraví. Nemůžeme ho tu držet násilím. Jinak bychom si ho tu nechali ještě 48 hodin na pozorování," řekl slovenskému deníku Plus primář úrazové chirurgie v Brezně Peter Saktor.

Ačkoli řidič při nehodě utrpěl poranění lehčího charakteru, jeho psychický stav je na tom o poznání hůře. Krátce po nehodě ještě zkrvavený běhal okolo autobusu a křičel: "Bože, zabil jsem asi své kamarády." Většinu obětí totiž znal osobně. Potkávali se na plesech, výletech či lyžovačkách. Důkazem je jedna z posledních fotografií z plesu v Bánovicích. Na ní je spolu s Jánem Minarovičem také jeho pět kamarádů, kteří v sobotu zahynuli.

Vinu za hroznou tragédii zřejmě řidič připisuje jen sám sobě. Svědčí o tom i veřejná omluva pozůstalým, kterou tlumočil Minarovičův syn Tomáš den po neštěstí. Ján Minarovič se chce se vším vyrovnat sám.

"Je mu poskytována maximální podpora, kterou tak jako všichni ostatní potřebuje," řekli psychologové z krizového centra, kteří pomáhají pozůstalými i obětím tragédie. Místo, kde se řidič ukrývá, odmítli zveřejnit. Údajně je však hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Trenčíně.

"Musí být chráněný od mediálního tlaku. Potřebuje klid a podporu." Na blízku je mu jeho rodina.

vaso ( 25. února 2009 05:18 )

Sú to Bánovce,nie Bánovice,takže si podla toho upravte skloňovanie

usapal ( 24. února 2009 17:05 )

jsem pravidelnym ctenarem blesku online , ale tento nadpis mne dorazil,neprehanite to trochu ?ten clovek to urcite udelat nechtel a vy ,aby lidi vice kupovali Blesk jste schopni napsat vsechno!!!Stydte se!!!

Zobrazit celou diskusi