Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Romové v Británii: Kvůli olympiádě pro ně staví luxusní bungalovy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, hlo - 
17. února 2009
11:40

Letní olympiáda, která bude probíhat v Británii v roce 2012, přináší již teď první komplikace. Z místa konání se musí vystěhovat Romové, pro které se právě stavějí prostorné bungalovy. To je však trnem v oku daňových poplatníků.

Letní olympijské hry se v Londýně budou konat v roce 2012 a do té doby musí z oblasti Waterden Crescent v sousedství Hackney Wick, kde bude olympiáda probíhat, odstěhovat místní Romové.

Úřady pro ně již v ulici Millfields Road v Claptonu staví prostorné bungalovy s francouzskými okny, třemi místnostmi a předsíní, které britské daňové poplatníky budou stát téměř 2 miliony liber! Na široké vozovce také bude dost místa pro romské karavany. Nová ´kolonie´, která má na místě vyrůst, je již trnem v oku stávajícím obyvatelům.

Patricia Chin (64), která bydlí vedle nové vznikající výstavby tvrdí: "Prý se musí vystěhovat kvůli olympiádě. Ale není to příliš fér, ty domy, co pro ně staví, vypadají opravdu impozantně."

"Moje děti musí bydlet ve společném pokoji a oni budou v domech mít tolik prostoru," dodává další z místních rezidentů a matka dvou dětí Katrina Gorse.

Romské rodiny patří mezi 450 obyvatel, které se budou muset z místa, na kterém vznikne olympijský park, přestěhovat. V Claptonu budou platit nájemné přes 100 liber týdně a 91 liber za parkování karavanu na silnici.

 

 

 

pepino53 ( 17. února 2009 15:50 )

Oni můžou s Romem takhle šoupat. Nejedná se náhodou o rasizmus?

komarius ( 17. února 2009 12:24 )

JAK JE VIDĚT JE TATO ODRŮDA LIDÍ "MILOVANÁ" NA CELÉM SVĚTĚ!!

Zobrazit celou diskusi