Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Michelle Obamová na obálce březnového Vogue!

Michelle Obama se objeví na obálce Vogue
Michelle Obama se objeví na obálce Vogue  (Autor: Famous)
Autor: Famous - 
11. února 2009
15:05

Šéfredaktorka americké módní bible Vogue dovolila za celou historii svého vedení jen dvěma prvním dámám USA objevit se na obálce. Nejdříve to byla Hillary Clintonová a teď Michelle Obamová!

Anna Wintourová pustila poprvé na přední stránku v roce 1998 Hillary Clintonovou, druhou se teď stala Michelle Obamová. Zatímco současná americká ministryně zahraničí se před jedenácti lety objevila na obálce jako první dáma kvůli obdivuhodné podpoře Billa Clintona v jeho skandálu s Monikou Lewinskou, manželka Baracka Obamy tam vystoupí především jako žena s vytříbeným módním stylem.

Snímky s Michelle nafotila věhlasná provokatérka Annie Leibovitz v hotelu Hay-Adams, kde první americký pár pobýval před inaugurací.

Ve Vogue se objevila téměř každá první dáma – jedničkou byla Lou Hooverová v roce 1929 –ale zatím jen Hillary a Michelle měly tu čest ozdobit přímo obálku magazínu. Magazínu People to potvrdil mluvčí redakce Patrick O´Connell.

 

Michelle Obama se objeví na obálce Vogue Michelle Obama se objeví na obálce Vogue | Famous


Březnové vydání Vogue s Michelle na přední straně se na stáncích v USA objevuje právě dnes 11. února. První dáma USA má na sobě purpurové šaty od návrháře Jasona Wua, jenž navrhoval také její inaugurační šaty. Michelle se dále uvnitř na snímcích k rozhovoru objevuje také v černých šatech, jež navrhl Narciso Rodriguez.

"Budu se snažit odvést (naše dvě dcery) do školy každé ráno, budu se o to snažit s maximálním úsilím," uvádí v rozhovoru Obamová s tím, že se pokusí být nejen první dámou, ale také první mámou.

"A zřejmě také budou chvíle, kdy je nebudu prostě schopna odvézt. Ale jsem ráda přítomna ve škole svých dětí. Chci poznat jejich učitele a chci také poznat ostatní rodiče,“ dodala Michelle podle listu Washington Post.

"Změnou byl už zvuk polnice volební kampaně Baracka Obamy, ačkoli si nemyslím, že kdokoli z nás ve Vogue původně uvažoval, že by součástí změny, která nás čeká, byl také šatník první dámy Michelle Obamové… Je velmi inspirativní, že můžeme vidět naši první dámu tak vyrovnanou a sebejistou v jejím vlastním stylu,“ uvádí Anna Wintourová v editorialu.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi