Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyměnila peníze z Monopoly za pravé

Eurobankovky
Eurobankovky  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
26. ledna 2009
16:52

Jistá žena úspěšně vyměnila v dánské bance 2000 švédských "korun" ze společenské hry Monopoly za skutečnou dánskou měnu.

Minulý týden ve čtvrtek přišla jedenašedesátiletá žena do pobočky banky Nordea v dánském městě Svendborg. Obsluze ve směnárně předložila dvě hrací bankovky s požadavkem o směnu na dánské koruny. Pokladník nepoznal, že jde o falešné peníze, a ženě podle aktuálního kurzu vyplatil 1400 dánských korun (asi 5300 Kč). V pondělí o tom napsal švédský list The Local.

Ředitel pobočky Ulrik Feveile Nielsen řekl dánskému deníku Fyns Amts Avis, že v tu dobu byl u přepážky nezkušený pracovník a že chyby se lidem stávají.

Žena, které se husarská směna povedla, se s rychle získaným obnosem nespokojila a do banky se následující den vrátila. Směnárníkovi tentokrát na výměnu vykázala 8000 "korun". Toho již tentokrát nepřechytračila a pokladník okamžitě uvědomil policii.

Žena, o které The Local poznamenal, že nyní bude potřebovat hrací kartu "dostat se z vězení", se před policií hájila tvrzením, že k nekalé činnosti ji kdosi přinutil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi