Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chtěla peníze na nová prsa, předstírala rakovinu

Prsa
Prsa  (Autor: Foto Blesk - Jiří Rubeš)
Autor: ČTK, šim - 
18. listopadu 2008
09:37

Australanka Jaimi Carlin pod záminkou, že trpí rakovinou a potřebuje operaci, vylákala přes internet z muže peníze. Za ty nechala zvětšit prsa a odsát tuk.

Nyní stanula před soudem. Celková částka, kterou vymámila z ženatého muže, činí 35 000 australských dolarů (asi 455 000 Kč).

S ženatým mužem, který si nepřál zveřejnit své jméno, se Jaimi seznámila v roce 2006 prostřednictvím internetové seznamky. Muž se s ní začal stýkat, ale pak mu namluvila, že trpí rakovinou vaječníků, prodělává chemoterapii a nutně potřebuje peníze na operaci. Muž jí požadovanou převedl na účet, Carlinová podstoupila plastické operace - a požádala ho o dalších 50.000 dolarů pod pohrůžkou, že jejich vztah vyzradí jeho manželce a synovi.

Muž ale místo toho šel na policii, která Carlin loni v březnu zadržela. Soud jí vyměřil 20 měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Nízký trest soud odůvodnil tím, že si Carlinuvědomuje, jak odporný čin spáchala. "Bylo to hodně špatné, hodně bezcitné a hodně ošklivé," řekl obhájce Michael Gleeson, "a ona to ví."