Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V trávě se válelo 150 zásilek

Autor: Slávka Červená - 
14. srpna 2008
05:00

Plnou igelitovou tašku, 150 poštovních zásilek České pošty z května, našel o víkendu Zdeněk Vacula z Bánova na Slovácku. Taška se válela za obcí v trávě.

Adresáty byli občané Bojkovic. Zdeněk Vacula nevěřil svým očím. V poště převažovaly výpisy Stavební spořitelny, bank a dalších institucí. Nedorazil ani pohled pro babičku a dědu od Veroniky ze školy v přírodě. Marně čekala poukázku na 8 tisíc Ludmila Filgasová (65).

"Našel to můj zaměstnanec. Bylo tam i 15 faktur, které jsem měl platit," řekl podnikatel Jaroslav Lahuta (62).

"Šel jsem na procházku. Uviděl jsem tašku plnou dopisů, tak jsem ji vzal," uvedl nálezce Zdeněk Vacula. Pošta je z 23. května, kdy byla doručovatelce ukradena taška.

"Pošťačka si ulehčila práci. Tašku nechala dole, u dveří domu. Dostala pokutu," uvedla mluvčí České pošty Dita Václavíková.

O peníze naštěstí žena nepřišla

Poukázku na 8000 Kč marně čekala Ludmila Filgasová (65). "Na poště tvrdili, že poukázku převzali. Mysleli si, že jsme ji vyhodili s reklamními letáky. Po urgenci poslali novou,"s řekla dcera adresátky Marie Svobodová.

Břeclav: Ztraceno 39 260 dopisů!

Největší listovní malér České pošty je z března letošního roku. V podzemí železničního nádraží v Břeclavi našli dělníci celkem 39 260 dopisů z let 2001 až 2006. Dopisy byly určeny adresátům na Břeclavsku, Hodonínsku a Uherskohradišťsku.

Pohozené zásilky se našly ve výtahové šachtě poštovního tunelu. Doručeno bylo jen 25 016 zásilek. Bezmála 3300 dopisů bylo otevřených, převzala si je tedy policie. Dalších 11 tisíc zásilek se našlo v tak špatném stavu, že musely být všechny zničeny.